Kaka je uzburkao mnoge duhove ovim intervjuom

 FRANCK FIFE Afp
BRUTALNA LEGENDA

‘Puno Brazilaca ne navija za Brazil, Ronaldo je obični debeli tip, a Neymara ne vole zbog politike!‘

Čak je i voditelj bio šokiran nekim stavovima bivšeg fenomenalnog igrača Reala i Milana
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 08. prosinac 2022. 22:35

Malo tko bi uopće pokušao osporiti tvrdnju da je Ronaldo Luís Nazário de Lima jedan od najboljih, ako ne i najbolji, napadač svih vremena.

Njegovi golovi, prodori i driblinzi, kojima je "izuvao iz cipela" brojne generacije nogometnih zaljubljenika, i nepovratno ih vezao uz "najvažniju sporednu stvar na svijetu", zaslužuju posebna mjesta u nogometnim udžbenicima. Iako bi se, s obzirom na sve što je pružio europskom i svjetskom nogometu, na prvu moglo pomisliti kako Il Fenomeno danas uživa status božanstva, poglavito u svojoj domovini, čini se da tome ipak nije tako.

- Čudno je to reći, ali mnogi Brazilci ne navijaju za Brazil. Kad biste ovdje vidjeli Ronalda kako šeta bilo bi to "wow", ali u Brazilu je on samo debeli čovjek koji hoda ulicom - rekao je Kaká u razgovoru za BeIn Sports.

- Čekaj malo... Zar Ronalda ne cijene jednako u Brazilu kao i u ostatku svijeta? - upitao je šokirani voditelj Richard Keys, a legendarni veznjak Milana i Real Madrida je pojasnio:

- Naravno, mnogi Brazilci vole Ronalda i ja volim Ronalda, ali način na koji ga poštuju u Brazilu i izvan njega je drugačiji. Vidim više poštovanja prema njemu izvan zemlje nego tamo.

Potom se 40-godišnji Brazilac osvrnuo i na Neymarov status u najvećoj južnoameričkoj zemlji.

- Trenutno mnogi ljudi u Brazilu pričaju o Neymaru, ali na negativan način - rekao je Kaká, a upitan jesu li razlog njegovi politički stavovi, odgovorio je: - Možda je zbog politike, ali mi Brazilci ponekad ne prepoznajemo svoje talente.

Podsjetimo, Neymar je bio na meti kritika brojnih sunarodnjaka zbog podrške Jairu Bolsonaru tijekom nedavnih predsjedničkih izbora u Brazilu. Između ostalog, prozvao ga je i bivši kapetan Lyona Juninho Pernambucano.

Linker
28. travanj 2024 15:09