QPR facebook
ENGLESKA

QPR u razigravanju

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. svibanj 2014. 01:44

Londonski Quens Park Rangers plasirao se sinoć u finale doigravanja za promociju u Premiership nakon što je na svom stadionu svladao Wigan 2:1. U finalu na Wembleyu 24. svibnja suparnik će mu biti Derby County, a pobjednik će sljedeće sezone igrati u elitnom engleskom rangu.

Nakon rezultata 0:0 u prvom dvoboju kod Wigana, Quens Park Rangers je prolaz u finale osigurao nakon produžetaka, iako je cijelu uzvratnu utakmicu bio daleko bolji i dominantniji suparnik, a Wigan je spašavao sjajni vratar Carson, koji je čudesno branio nakon što su gosti poveli golom Percha u 9. minuti. Izvanrednu igru u dresu domaćih pružio je Niko Kranjčar kojeg odavno nismo vidjeli tako rastrčanog i raspoloženog, dirigirao je igrom Rangersa i uz dvostrukog strijelca Charliea Austina bio je najbolji pojedinac sastava Harryja Redknappa.

Veliku premoć QPR je okrunio u 73. minuti kada je Caldwell u šesnaestercu pokosio Hoiletta, a sudac Clattenburg bez imalo razmišljanja dosudio kazneni udarac za domaće. Austin je loptu poslao u jednu, a vratara u drugu stranu i bilo je to 1:1 kojih je ostalo do isteka regularnog vremena.

U produžecima opet je QPR jurišao svom snagom i u 96. minuti Austin i drugi put trese mrežu Wigana i odvodi londonski klub u finale jer do kraja Wigan nije imao snage za izjednačenje. Godinu dana nakon što je ispao, QPR ima priliku vratiti se u Premiership, a igra Nike Kranjčara veliko je ohrabrenje za Svjetsko prvenstvo i hrvatsku reprezentaciju.

Linker
19. svibanj 2024 14:33