Ronald Goršić/CROPIX
SPEKTAKL U MÜNCHENU

R. Kovač na ogledu bivših klubova: 'U Juveu mi je bilo sjajno, ali Bayern je moj klub'

'Mandžukiću svaka čast. Ustalio se i potvrdio u najjačoj konkurenciji. Dokazao klasu. Demonstrira sve ono što je u nogometnu bitno i naprosto oduševljava'
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 02. travanj 2013. 09:06

Priželjkivao je Robert Kovač da se u finalu Lige prvaka 25. svibnja na Wembleyju sastanu njegovi klubovi Bayern i Juventus, govoreći da bi u tom slučaju svakako skoknuo u London, ali ždrijeb je odlučio drukčije: sportski ponos Bavarske i Stara dama uzajamni bal imaju već u četvrtfinlu; prvi ples je večeras u Münchenu.

- Krećem za Njemačku i naravno da ću u utorak biti na utakmici - javio je Robert Kovač na Veliku subotu.

A kako slavni internacionalac procjenjuje izglede negdašnjih svojih?

- Mislim da su sasvim poravnati, 50:50.

Nismo inzistirali na odgovoru, ali instinktivno se čini da Robert ipak više simpatizira njemački sastav:

- Bayern je moj. Za njega sam nastupao duže, od 2001. do 2005. Sve je bilo super.

Osvojio je dva naslova prvaka i dva nacionalna kupa, uzeo i interkontinentalnu 'kantu'.

- Međutim, sjajno je dvije godine bilo i u Torinu premda smo zbog poznate afere izbačeni u Seriju B. Ljudi su me prihvatili prekrasno, osjećao sam se odlično, kao da sam tu odrastao.

Kako opisuje stil večerašnjih suparnika?

- Prilično su slični. Čvrsti a ofenzivni. U svakom segmentu odlični.

Krasi ih i trenutačna forma; ovog vikenda Bayern je kod kuće isprašio Hamburger SV nevjerojatnim omjerom 9:2, Juventus na San Siru slomio Internazionale 2:1.

- Ta uvjerljivost jamči spektakl. Domaći znaju da je svaka prednost dobra. Ako i izostane, sposobni su ne samo obraniti se nego i napasti 10. travnja u Italiji. Uostalom, ujesen 2009. u Münchenu je ostalo tek 0:0, a u Torinu 1:4!

Spomenuo je ciklus 2009/2010. i tri komada Lyonu na Gerlandu u izvedbi fenomenalnog Olića. Kojeg sada nema. Ima Mandžukića?

- Mariju svaka čast. Ustalio se i potvrdio u najjačoj konkurenciji. Dokazao klasu. Demonstrira sve ono što je u nogometnu bitno i naprosto oduševljava.

Linker
21. rujan 2024 12:22