DAVID ZORRAKINO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA David Zorrakino/Zuma Press/Profimedia
PREDSJEDNIK JE IMAO PLAN

Rađa se neka nova Barcelona! Klub je osigurao 600 milijuna eura, a sada počinje rekonstrukcija momčadi

Ovime će se pružiti mogućnost ulaganja koja su potrebna kako bi klub ponovno postao konkurentan
Piše: SNObjavljeno: 17. lipanj 2022. 10:03

Sjajne vijesti stigle su za sve one koji vole Barcelonu, naime, na virtulnoj skupšitini kluba većinom glasova odobrena je prodaja dvije velike stavke kluba. Jedna se odnosi na prodaju 49 % BLM-a, dijela kluba zaduženog za branding, a uz to će ponuditi i transfer 25 % TV prava na španjolsku La Ligu na rok od 25 godina.

Te bi dvije stavke trebale klubu donijeti oko 600 milijuna eura što će drugim riječima značiti i konačni financijski mir. To će također omogućiti da Barca 2021./22. godinu završi s dobitkom, a to otvara vrata za nova ulaganja koja pružiti mogućnost ulaganja koja su potrebna kako bi klub ponovno postao konkurentan kako u domaćem prvenstvu tako i u Europi.

image
MARC GONZALEZ ALOMA/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Marc Gonzalez Aloma/action Plus/Shutterstock Editorial/Profimedia

Da kojim slučajem ovaj prijedlog nije prihvaćen od većinskog dijela partnera, to bi bio težak udarac za Laportu i predsjedništvo kluba kojima je bio potreban hitni prilijev novca kako bi mogli uravnotežiti proračun.

Također valja istaknuti kako je Laporta ponudio najbolju verziju sebe kada je u pitanju 'prodaja' prijedloga i uvjeravanje partnera. Od početka je želio vrlo jasno staviti do znanja da mu ni u jednom trenutku nije palo na pamet tražiti od njih novac.

- Nećemo tražiti novac od partnera jer ga vi ne zaslužujete, niste odgovorni za loše upravljanje učinjenim resursima.

Linker
20. travanj 2024 14:06