PAUN PAUNOVIC/CROPIX
‘UTAKMICA MIRA‘

Rakitić i brojne legende zaigrale u čast Maradone: U Rimu se konačno ispunio jedan san nogometnog velikana

Utakmicom između bivših i sadašnjih nogometaša Italije i ostatka svijeta promovira se mir u svijetu
Piše: HinaObjavljeno: 15. studeni 2022. 11:35

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nastupio je u ponedjeljak navečer na revijalnoj “Utakmici mira” u Rimu posvećenoj nogometnom velikanu Diegu Maradoni koji je preminuo prije dvije godine, izvijestile su novine AS.

Utakmicom između bivših i sadašnjih nogometaša Italije i ostatka svijeta, koju je i sam Maradona igrao 2014. i 2015. godine, promovira se mir u svijetu. Papa Franjo je uoči utakmice primio igrače u Vatikanu, navele su španjolske novine.

Na stadionu Olimpico ispunio se Argentinčev san jer su se ondje konačno okupila sva njegova djeca.

image

Djeca legendarnog Diega Maradone: Diego Maradona Junior, Jana Maradona, Diego Fernando i ostali sudionici nakon završetka utakmice

ANDREAS SOLARO Afp

Italija je pobijedila 4-3 a među poznatim bivšim igračima nastupili su Ronaldinho, Eric Abidal, Hristo Stoičkov, Claudio Caniggia, Miroslav Klose i Fabio Cannavaro. Na stadionu je bio pušten video o Maradoni a sudionicima su podijeljene medalje s njegovim likom, pokazuju fotografije objavljene na argentinskom portalu TyC Sports.

Maradona je preminuo 25.studenog 2020. godine u Argentini, s čijom je reprezentacijom bio prvak svijeta 1986. godine.

"Utakmica mira" odigrana je tjedan dana uoči početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

image
ANDREAS SOLARO Afp

Rakitić, 34-godišnji vezni igrač, prije četiri godine je s Hrvatskom osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu a od “kockastog” dresa se oprostio u rujnu 2020. kada je prešao iz Barcelone u Sevillu.

Glasnogovornik Seville odgovorio je u utorak da ne zna je li Rakitić, kapetan Seville, nastupio u “Utakmici mira” u Rimu. Igrači Seville, koja se u španjolskom prvenstvu nalazi u zoni ispadanja, na 18. mjestu među 20 klubova, dobili su deset dana odmora.

image

Ronaldinho i Ciro Ferrara

ANDREAS SOLARO Afp

Bivši dokapetan Hrvatske na trening se treba vratiti u srijedu 23. studenog, na dan kada će njegovi bivši suigrači iz reprezentacije igrati prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu s Marokom. Rakitić nije bio dostupan za komentar.

Linker
18. travanj 2024 22:23