AFP
NIJE MOGLO BOLJE

Rakitića slave i Hrvatska i Katalonija: Pogledajte 10 minuta apsolutne briljantnosti

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 09. lipanj 2015. 00:51

Otkako je iz Seville prošlog ljeta stigao u Barcelonu, Ivan Rakitić proživljava najsvjetlije trenutke svoje karijere. Osim što je osvojio španjolski Kup i prvenstvo, veznjak Katalonaca i hrvatske nogometne reprezentacije svojoj zbirci trofeja dodao je i 'kantu s velikim ušima'.

Barcelona je u finalu Lige prvaka u Berlinu bila bolja od Juventusa (3:1), a također valja napomenuti kako je Raketa bio i strijelac prvog pogotka koji je ujedno i četvrti najbrži zgoditak u nekom od finala najelitnijeg nogometnog natjecanja na svijetu.

Početkom sezone trener Luis Enrique nije davao previše prilike hrvatskom reprezentativcu koji je uglavnom ulazio s klupe, ali kako su se natjecanja bližila kraju i sam Enrique shvatio je koliko je zapravo Hrvat važan kotačić u igri Barcelone.

Raketa je ove sezone u dresu Barcelone zabijao pet puta u La Primeri, jednom u španjolskom Kupu te dvaput u Ligi prvaka. S obzirom kako se Xavi već oprostio od Barce i karijeru će nastaviti u Kataru, većina nogometnog svijeta slaže se kako je legendarni Španjolac u liku i djelu Ivana Rakitića dobio dostojnu zamjenu u sredini terena. U kratkom video sažetku pogledajte kako je izgledala premijerna sezona Ivana Rakitića u dresu Blaugrane.

Linker
22. rujan 2024 19:34