NICOLAS MOLLO Afp
TEŠKI DANI

Raspad slavnog kluba šokirao je sve, legenda utučena: ‘Bijesan sam, taj čovjek mora što prije nestati iz grada‘

‘Sve što se događa nažalost je posljedica dugogodišnjeg katastrofalnog sportskog i financijskog upravljanja‘
Piše: SNObjavljeno: 26. srpanj 2024. 20:24

Dan nakon što je potvrđeno da se kultni Bordeaux odriče statusa profesionalnog kluba te da su sa svim igračima raskinuti ugovori, na društvenim se mrežama oglasio i legendarni Bixente Lizarazu koji je i sam nekada nosio dres ovog povijesnog francuskog kluba.

Bivši reprezentativac Tricolora napao je vlasnika Gérarda Lopeza koji je zapravo svojim načinom poslovanja doveo klub do jedne od najvećih kriza te time izazvao i apsolutni bijes navijača, uključujući i bivše igrače.

- Ogorčen sam, kao i svi koji vole ovaj klub. Ali, sve ovo što se događa nažalost je posljedica dugogodišnjeg katastrofalnog sportskog i financijskog upravljanja - rekao je svjetski prvak s Francuskom iz 1998. potom je kritizirao Gérarda Lopeza:

image
THOMAS EISENHUTH Dpa Picture-alliance Via Afp

- Ispadanje iz prve u drugu ligu bilo je iz sportskih razloga, a ispadanje iz druge lige bilo je isključivo zbog administrativnih i financijskih problema. Čitam da Gérard Lopez namjerava ostati predsjednik i vlasnik? Prije svega, ovaj gospodin mora nestati iz Bordeauxa. Što god se dogodilo, iskreno se nadam da će ovaj veliki klub jednog dana ponovno zauzeti svoje mjesto u vrhu francuskog nogometa.

Linker
26. kolovoz 2024 21:15