OLAF KRAAK Afp
POTVRDILI NASLOVE

Raspucani Ajax zabio pet golova i osvojio 36. naslov prvaka Nizozemske, Celtic pokorio Škotsku

Dva kola prije kraja Ajax je imao četiri boda više od jedinog konkurenta PSV-a
Piše: HinaObjavljeno: 11. svibanj 2022. 22:16

Nogometaši Ajaxa obranili su naslov prvaka nizozemske Eredivisie. Kolo prije kraja Ajax je matematički osigurao 36. naslov prvaka u svojoj bogatoj povijesti.

Dva kola prije kraja Ajax je imao četiri boda više od jedinog konkurenta PSV-a (79-75), a sva drama je nestala ove srijede, u pretposljednjem 33. kolu.

Ajax je na domaćem terenu, u slavljeničkoj atmosferi, svladao Heerenveen 5-0. Sve je bilo gotovo u prvom poluvremenu kada je Ajax došao do tri gola prednosti uz golove Tagliafica, Berghuisa i Hallera. U nastavku je 'pukla' petarda nakon pogodaka Brobbeyja i Alvareza.

image
MAURICE VAN STEEN Afp

PSV je također pobijedio, ali uzalud. S 3-2 je svladao NEC Nijmegen golovima Doana, Gutierreza i Zahavija.

Treće mjesto na ljestvici je potvrdio Feyenoord slavljem 1-0 kod Go Ahead Eaglesa. Jedini je pogodak postigao Linssen.

Postalo je poznato da se u drugu nizozemsku ligu vraća Zwolle, koji je posljednji na ljestvici, dok se još uvijek u zadnjem kolu može spasiti Willem II, trenutačno pretposljednja momčad na ljestvici.



Celtic potvrdio osvajanje naslova prvaka Škotske

Nogometaši Celtica i teoretski su potvrdili osvajanje naslova prvaka Škotske za ovu sezonu odigravši na gostovanju kod Dundee Uniteda 1-1 (0-0) u susretu pretposljednjeg, 37. kola.

Tim bodom Celtic je stigao do 90 bodova, nedostižna četiri više od drugog Rangersa kojemu za ostanak u utrci nije pomogla niti 4-1 (2-0) domaća pobjeda protiv Ross Countyja.

Za Celtic je ovo 52. naslov prvaka Škotske te za svojim velikim rivalom Rangersom opet zaostaje za samo tri naslova.

Josip Juranović zbog ozljede nije konkurirao za nastup u momčadi Celtica u Dundeeu, dok je Borna Barišić odigrao prvo poluvrijeme za Rangers.

Linker
19. travanj 2024 15:10