LASZLO BALOGH
HRVAT KOJI RADI RAZLIKU

Razočarani Rakitić: ‘Sad smo vidjeli koliko je taj čovjek bitan Bayernu! A mi im damo taj glupi korner!‘

‘Bez obzira na sve, možemo biti ponosni kako smo igrali protiv najbolje momčadi Europe!‘
Piše: Dražen Krušelj/Sportske novostiObjavljeno: 25. rujan 2020. 08:16

Što Ivan Rakitić u zenitu karijere donosi Sevilli? Iskustvo, mirnoću, plemenit potez i - autoritet. Dokaz za ovu tvrdnju isporučen nam je već u 11. minuti Uefina Superkupa kada je Raketa utrčao u kazneni prostor na povratnu De Jongovu loptu pa se nakon duela s Alabom ispružio na rubu peterca.


"Intenzitet prekršaja koji je počinio Alaba nije bio dovoljan za jedanaesterac", prokomentirao je odmah odluku Oliver Andujar, sudački ekspert Marce, ali arbitar na terenu Anthony Taylor nije ga mogao čuti.

image
LASZLO BALOGH


Registrirao je faul na Rakitiću i pokazao je na bijelu točku, a Ocampos lako savladao Neuera za 1:0 vodstvo 'nerviona'.
U nastavku prvog poluvremena dojučerašnji hrvatski reprezentativac, friški povratnik u Sevillu, sudjelovao je u nekoliko biljarski razigranih akcija na sredini terena, ali za dublji pečat nije bilo ni prostora niti vremena. Prepoznatljivim visokim presingom Bayern je gušio Sevillu na njezinoj polovici, uzde meča bile su u rukama Kimmicha, Goretzke i Müllera, a Rakitić je odigrao za prolaznu 'šesticu' i nakon 55 minuta mjesto na terenu prepustio Oliveru Torresu.

image
BERNADETT SZABO


Bayern je dominirao, ali ne onako nadahnuto kao na finalnom turniru Lige prvaka u Lisabonu. Trebalo je njemačkom prvaku tridesetak minuta za prvu pravu priliku kada je Lewandowski isporučio loptu u naručje istrčalom vrataru Bonou. U 34. minuti, međutim, osvajač Europske lige nije imao rješenje. Müller je elegantno 'vanjskom' na drugoj vratnici pronašao Lewandowskog, a ovaj servirao savršenu povratnu loptu usamljenom Goretzki za 1:1.

image
LASZLO BALOGH


"Prije svega, čestitao bih Bayernu. Mi smo razočarani, ali to je nogomet. Danas smo vidjeli koliko je Neuer bitan Bayernu. Imali smo dvije velike prilike za vodstvo, ali Manuel je bio sjajan i obranio je kad je najviše trebalo. A mi smo njima dali taj glupi korner i oni su zabili. Bez obzira na sve, možemo biti ponosni kako smo igrali protiv najbolje momčadi Europe! Osjećamo da smo sjajno pripremljeni za novu sezonu", rekao je Raketa nakon utakmice.

Linker
25. travanj 2024 14:02