JAVIER SORIANO Afp
KRALJEVI OPET NA TRONU

Real Madrid i Benzema nižu rekorde, a Perez poručuje: ‘Povratak Barcelone sjajan je za cijeli svijet‘

Real je po peti put u 50-godišnjoj povijesti ove utakmice osvojio UEFA Superkup i dostigao rekord Barcelone i Milana
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 11. kolovoz 2022. 07:30

Real Madrid pobijedio je u UEFA Superkupu Eintracht (2:0) u sudaru na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju. Strijelci su bili Alaba i Benzema. Real je zaigrao je u istom sastavu kao i u finalu Lige prvaka s Liverpoolom.

Benzema je izveo Real Madrid na teren u novoj ulozi stalnog kapetana, zabio je gol i pretekao Raula po broju golova za Madriđane - 324 prema 323. Više ima samo Cristiano Ronaldo - 450. Benzema je osvojio i svoj 23. trofej s Real Madridom, prestigavši ​​Sergia Ramosa (22) i izjednačivši se s Franciscom Gentom. Rekord drži Marcelo (25) koji je napustio klub nakon finala Lige prvaka.

image
JAVIER SORIANO Afp

Real Madrid je po peti put u 50-godišnjoj povijesti ove utakmice (2002., 2014., 2016., 2017., 2022.) osvojio UEFA Superkup i dostigao rekord Barcelone i Milana.

Carlo Ancelotti svojim je jedinstvenim uspjesima (prvenstva u svih top 5 liga i četiri naslova u Ligi prvaka) dodao još veliki trofej. Talijanski trener po četvrti je put osvojio Superkup, ima dva trofeja s Milanom (2003., 2007.) i Real Madridom (2014., 2022.). Tri superkupa ima - Josep Guardiola.

Carlo Ancelotti naglasio je nakon utakmice važnost ove pobjede:

"Nije bila laka utakmica. Na početku sezone ne možete očekivati ​​da ćete biti najbolji. Ali pobijedili smo i ovo je dobar početak. Pobjede vam pomažu da ostanete motivirani i imate dobru atmosferu. Mislim da nam to može pomoći da poboljšamo igru ​​i postignemo još bolje rezultate."

image
JAVIER SORIANO Afp

O Benzemi je rekao sljedeće:

"On je vrlo važan igrač, vođa momčadi. Ovdje smo velikim dijelom zbog njegovih zasluga. Postigao je mnogo golova, dobro završio prošlu sezonu i sada je veliki favorit u konkurenciji za Ballon d‘Or. Mislim da nitko ne sumnja da će ga osvojiti."

Predsjednik Real Madrida Florentino Pérez također je bio presretan.

"U novu sezonu krećemo s velikim entuzijazmom. Ove godine nam je stvarno sve dobro ispalo, ali treba nastaviti raditi, svakim danom ići naprijed. Ancelotti ima ovaj tim, trenutno ne razmišljamo o bilo čemu drugom. Benzema je po meni je to već zaslužio Zlatnu loptu i prije godinu dana, a ove godine još i više.

Dotaknuo se predsjednik Real Madrida i Barcelone:

"Ima sezona kada svi igramo bolje ili lošije, ali Barça je uz Real Madrid jedna od najvažnijih organizacija na svijetu. Mora se vratiti na ono što jest, to će biti dobro za sve, za cijeli svjetski nogomet. Ne možemo sve osvajati cijeli život, ali ćemo marljivo raditi i truditi se nastaviti ugađati našim navijačima."

Linker
23. travanj 2024 02:22