JAIME REINA Afp
EUROPSKI NOGOMET

Real Madrid na pogon Benzeme do važne pobjede, Manchester City kiksao u gostima kod Crystal Palacea

Reala je u gostima svladao Mallorcu 3-0 u posljednjoj utakmici 28. kola španjolske La Lige
Piše: HinaObjavljeno: 14. ožujak 2022. 23:00

Nogometaši madridskog Reala svladali su u gostima Mallorcu 3-0 u posljednjoj utakmici 28. kola španjolske La Lige.

Nakon prvog poluvremena, u kojem je domaći sastav bio opasniji, vodeća momčad lige je suparnika slomila u nastavku dvoboja.

U 55. minuti je Real poveo i to nakon pogreške domaće obrane. Strijelac je bio Vinicius Junior. Nakon toga je ponovno na scenu stupio sjajni Karim Benzema koji je prvo u 77. minuti realizirao jedanaesterac, dok je u 82. sve okončao svojim drugim golom za konačnih 3-0.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić u igru je za Real ušao u 60. minuti, a s ovom pobjedom je Real pobjegao drugoplasiranoj Sevilli na velikih deset bodova. Mallorca je ostala, pak, na 16. mjestu.

Crystal Palace opet koban po Manchester City

Drugi put ove sezone Manchester City nije uspio pobijediti Crystal Palace. Ovog ponedjeljka, u ogledu 29. kola Premier lige, ove su dvije momčadi u Londonu odigrale 0-0.

Podsjetimo kako je u prvom dijelu sezone Crystal Palace pobijedio City na njegovom Etihadu s 2-0 i sada je prvo mjesto momčadi Josepa Guardiole itekako ugroženo. Manchester City ima 70 bodova, dok drugi Liverpool ima četiri boda manje, ali i jednu odigranu utakmicu manje.

Manchester City je dominirao kod Crystal Palacea, ali nikako nije mogao probiti krajnje organiziranu domaću obranu. Isto tako, Crystal Palace je bio vrlo ubojit u kontrama te je nekoliko puta opasno zaprijetio da Cityju nanese i drugi poraz u ovoj sezoni.

Manchester City je drugu utakmicu u nizu, nakon 0-0 protiv Sportinga u Ligi prvaka, odigrao bez golova. Crystal Palace je ostao na 11. mjestu ljestvice.

Lazio svladao Veneziju

U posljednjoj utakmici 29. kola talijanske Serie A nogometaši Lazija su na domaćem terenu, na Olimpicu, svladali Veneziju s minimalnih 1-0.

Kroz cijelu utakmicu Lazio je bio mnogo bolji, no na kraju je zabio tek jedan pogodak i to iz jedanaesterca. U 58. minuti za tri boda je pogodio najbolji strijelac rimske momčadi i cijele lige Ciro Immobile.

Hrvatski nogometaš Toma Bašić u igru je za Lazio ušao u 84. minuti, a njegova je momčad ovom pobjedom skočila na peto mjesto ljestvice. Venezia je ostala na 18. mjestu.

Linker
26. travanj 2024 21:29