AFP
PRIMERA

Real Madrid pobjegao Barceloni na dva boda, Ivan Rakitić zaigrao za Sevillu

Odigrali su nogometaši Barcelone, aktualni španjolski i europski prvaci, 2-2 u prvom dvoboju trećeg (drugoga odigranog) kola Primere na gostovanju kod Real Sociedada...
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 10. rujan 2011. 22:41

Pobijedili su gradskog rivala Getafe nogometaši Real Madrida 4-2 u dvoboju trećega (drugog odigranog) kola Primere. Četiri dana uoči gostovanja u Zagrebu igrom, međutim, nisu impresionirali.

Pokazala je slavna madridska momčad podosta slabosti pri svome drugome ovosezonskom prvenstvenom nastupu, a prvome pred svojom publikom: prije dva su tjedna igrači Josea Mourinha kao gosti deklasirali Zaragozu 6-0.

Ovaj su put dosta teško pobijedili neugodni Getafe, koji se opirao do 59. minute, kada je Cristiano Ronaldo zabio za 2-1 iz penala koji je sam iznudio, kako se čini, ne sasvim čisto. Kontakt je postigao Portugalac sam zakačivši za nogu Closa Gomeza, koja je u tom trenutku mirno stajala ukopana u tlo.

Svojim je drugim pogotkom na utakmici, nakon fantastične asistencije Cristiana Ronalda i loše procjene gostujućeg vratara, u 69. minuti na 3-1 povisio Karim Benzema, također strijelac za 1-0 vodstvo Madriđana. Francuz je zabio prvi gol nakon Realove fantastične akcije brzih i kratkih odigravanja. Miku je svojim drugim pogotkom za goste smanjio na 3-2 u 73. minuti, da bi konačan rezultat, iz soloakcije nakon Kakina proigravanja petom, postavio Gonzalo Higuain.

Ovom su pobjedom Madriđani pobjegli Barceloni na dva boda razmaka (6-4) nakon prvih dviju odigranih utakmica najvećih rivala u Primeri. Katalonci su ranije kiksali kod Real Sociedada u San Sebastianu odigravši 2-2.

Utakmica na Santiago Bernabeuu, četiri dana prije Realova gostovanja kod Dinama u Ligi prvaka, pokazala je obrambenu ranjivost Mourinhova sastava, ali i sjajnu formu Karima Benzeme i Cristiana Ronalda.

Real je igrao u sljedećem sastavu:

Casillas – Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo – Alonso, Coentrao – Di Maria (od 71. Kaka), Özil (od 86. Higuain), Ronaldo – Benzema (od 88. Granero).

Skupo je trenera Josepa Guardiolu koštala odluka da na klupi ostavi Carlesa Puyola, Andresa Iniestu, Lionela Messija i Davida Villu, premda početak utakmice to nije dao naslutiti. Unutar samo dvije minute, 10. i 11., poveli su gosti 2-0 pogocima Xavija Hernandeza i Cesca Fabregasa.

Nakon toga su Katalonci, međutim, stali, a domaći uspostavili ravnotežu. Uzvratili su gromovito unutar dviju minuta (59. i 61.), pogocima Agirretxea i mladog Francuza Griezmanna, koji je pogodio nakon katastrofalnoga povratnog pasa Davida Ville iz vlastite polovice terena prema golmanu Victoru Valdesu. Agirretxe je presjekao loptu, krenuo sam prema golu, matirao Valdesa, no Sergio Busquets rukom je loptu odbio u gredu, nakon čega je Griezmann natrčao i glavom je poslao u mrežu. Sudac Antonio Mateu Lahoz nije, premda je trebao, pokazao crveni karton Busquetsu i 11-erac za domaće, već je pokazao na centar.

Iako su tijekom utakmice (Villa u 32. minuti umjesto ozlijeđenog Alexisa Sancheza, Messi u 63. i Iniesta u 80.) Barçini nositelji igre ulazili, Guardiolina momčad nije uspjela do pobjede. U drugome zasad odigranom dvoboju trećeg kola Villarreal je, premda je 70-ak minuta igrao s igračem manje, odigrao 2-2 na svom Madrigalu sa Sevillom. Za gostujuću je momčad prvi put nakon prvog svibnja, kada je u srazu 34. kola lanjske sezone protiv Almerije ozlijedio kost u stopalu, zaigrao Ivan Rakitić. Ušao je u igru u 57. minuti umjesto Piotra Trochowskog.

Domaći su s igračem manje igrali od 21. minute, kada je njihov vratar Diego Lopez u kaznenom prostoru srušio Diega Perottija i zaradio crveni karton. Iskusni Cesar Sanchez, koji je ušao u igru, obranio je Alvaru Negredu prvi udarac, ali je španjolski reprezentativac zabio iz odbijanca. Sevilla je s igračem više u polju, nakon što su domaći preokrenuli pogocima Rossija i Rubena, do izjednačenja došla tek u 86. minuti. Zabio je Alexis.

Zadnju ložu desne noge ozlijedio je čileanski nogometaš Barcelone Alexis Sanchez u 31. minuti Barçina gostovanja kod Real Sociedada u trećem Primerinu kolu. Ozljedi je pripomogao domaći veznjak David Zurutuza, koji je uklizao u noge 22-godišnjeg napadača, nakon čega se ovaj nezgodno dočekao na tlo. Morao je Čileanac izaći iz igre. Zamijenio ga je David Villa.

Prema preliminarnim procjenama Barçine medicinske službe, ovoljetno će pojačanje iz Udinesea pauzirati šest do osam tjedana. Preciznija se procjena može očekivati u nedjelju nakon što se Sanchez podvrgne temeljitijim pregledima. Dvoboj u San Sebastianu završio je remijem (2-2). Dok je Sanchez bio u igri, Barcelona je vodila 2-0.

Primera, 3. kolo:

Real Soicedad – Barcelona 2-2 ( Agirretxe 59, Griezmann 61 / Xavi 10, Fabregas 11)

Villarreal – Sevilla 2-2 (Rossi 34-11m, Ruben 62 / Negredo 23, Alexis 86)

Real - Getafe 4-2 (Benzema 13, Ronaldo 59-11m, Benzema 69, Higuain 87 / Miku 38, 73)

Valencia - Atletico Madrid 1-0 (Soldado)

Redoslijed: 1. Real Madrid 6, 2. Barcelona 4, 3. Real Socierdad 4, 4. Sevilla 4...

Linker
23. rujan 2024 18:18