KUP KRALJA

Real Madrid remizirao s trećeligašem, Barcelona bez problema s Ceutom

Real Murcia, momčad koja igra treću španjolsku nogometnu ligu, sačuvala je mrežu odigravši na svom travnjaku s Real Madridom 0-0 u prvom dvoboju 1/16 finala Kupa kralja...
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 27. listopad 2010. 00:13

Dominirala je kombinirana momčad Josea Mourinha, koji je poštedio nastupa Özila, Higuaina i Xabija Alonsa, a na klupu postavio Di Mariju i Khediru, protiv nedoraslog suparnika predvođena Cristianom Ronaldom, ali je domaći vratar Hernandez spasio nekoliko stopostotnih prilika gostiju.

Prvim remijem nakon pet uzastopnih pobjeda Madriđani ipak ne moraju biti nezadovoljni. Za dva tjedna sve stignu popraviti na svom Santiago Bernabeuu u uzvratu.

Španjolski nogometni kup Real je kroz povijest osvajao 17 puta. Nikad, međutim, poslije 1993. godine.

Nogometaši Barcelone pobijedili su kao gosti u prvoj utakmici 1/16 finala Španjolskog kupa kralja kod trećeligaša Ceute 2-0.

Strijelci pogodaka za kombiniranu momčad Josepa Guardiole bili su Maxwell u 16., te Pedro u 25. minuti. Brazilcu je to bio premijerni pogodak u dresu Barcelone. Stigao je u ljeto 2009. iz Intera.

Imala je Barcelona još pregršt prilika, ali su se njezini napadači, posebice Bojan Krkić, propisno ispromašivali.

Od standardnih prvotimaca je na teren Guardiola izveo tek strijelca Maxwella, Seydoua Keitu, a od povremenih Pedra i Mascherana.

U 30. minuti utakmice rame je ozlijedio, moguće i iščašio, Barcelonin 22-godišnji veznjak Jeffren Suarez.

Uzvrat se igra za dva tjedna na Nou Campu.

Kup kralja, 1/16 finala:



Real Murcia (3. liga) – Real Madrid (1.) 0-0

Ceuta (3.) – Barcelona (1.) 0-3 (Maxwell 16, Pedro 25)

Linker
21. rujan 2024 14:43