LIGA PRVAKA

Real maksimalno ozbiljno odrađuje APOEL, čak niti Alonso i Ronaldo neće dobiti poštedu

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 04. travanj 2012. 13:17

Dugo se Real mučio u prvoj utakmici protiv APOEL-a, ali na kraju je završilo uvjerljivom pobjedom Španjolaca i današnja bi utakmica trebala biti samo odrađivanje obveze. Nakon dva kiksa u prvenstvu Real se trgnuo i u posljednje tri utakmice (Liga prvaka i prvenstvo) zabilježio tri uvjerljive pobjede ukupnom gol razlikom 13:2. Nastavak pozitivnog niza očekuje se i danas na Santiago Bernabeuu.

Kako je ciparski prvak praktički apsolviran na posljednjoj konferenciji za novinare Jose Mourinho više se bavio sljedećom preprekom u Ligi prvaka, nego današnjim suparnikom:

- Danas planiram gledati utakmicu Bayerna, jer očekujem da će njemački sastav biti naš protivnik u polufinalu. Ta mi je utakmica mnogo zanimljivija nego Barcelona- Milan, koja jest sraz dvaju velikana, ali trenutno sasvim nevažna za nas i uopće me ne zanima.

Vratio se tada malo i Cipranima:

- Ekipa je dobro i igrači se osjećaju u redu. Nema nikakvog umora, samopouzdani su i svi žele nastupiti. U Ligi prvaka imamo vrlo dobar omjer posljednje dvije godine, ostvarili smo mnoštvo pobjeda, malo neriješenih i samo jedan poraz. Volio bih da nastavimo u tom tempu.

Portugalski trener danas na raspolaganju neće imati Khediru, Arbelou, Diarru i Carvalha, no svi ostali standardni prvotimci su najavljeni u prvih 11 kao što je i najavio. Čak niti igrači kao što su Alonso ili Ronaldo koji ove sezone imaju najviše minuta u nogama danas ne bi trebali poštedu. Novost u sastavu je Angel di Maria koji se oporavio od ozljede i danas će dobiti određenu minutažu, iako ne svih 90 minuta.

APOEL-u je preostalo samo časno se oprostiti od Lige Prvaka, ruke su im ionako pune posla u prvenstvu gdje love prvo mjesto. Zadatku ipak planiraju pristupiti ozbiljno, trener Jovanović najavio je hrabar otpor velikom favoritu:

- Nismo ušli sa strahom ni u jednu utakmicu u Ligi Prvaka, pa nećemo ni u ovu. Imamo maksimalan respekt prema Realu, ali ne bojimo se nikog. Cilj je što opasnije zaprijetiti, samo s Cipra stiže 3500-4000 naših navijača i dužni smo im oprostiti se na dostojan način.

Nastupit će bez dvojice prvotimaca, stopera Oliveire i krila Tričkovskog. Napadač Ailton bio je zadnjih dana bolestan, ali vjerovatno će biti na klupi. Od prve minute krenut će Solari, a u vezi Manduca koji je odradio svoju suspenziju.

Tri gola primljena u prvoj utakmici bilo im je najviše što su u Europi primili (u 90 minuta) od 2002. kad ih je s 3:2 savladao AEK. Zadnjih godina gostovali su i kod Chelsea, Atletico Madrida, Shakhtara, Lyona...

Linker
23. rujan 2024 05:20