ČETVRTFINALE LP

Real putuje u Tursku, Barca dočekuje PSG, Bayern u Torinu, Borussija na Malagu!

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 15. ožujak 2013. 10:48

U središtu UEFA-e u švicarskom Nyonu održan je ždrijeb četvrtfinala nogometne Lige prvaka. Svakako dva najzvučnija para su okršaji Bayerna i Juventusa, te PSG-a i Barcelone.

Real Madrid Luke Modrića za sljedećeg će protivnika , nakon izbacivanja Manchester Uniteda u osmini finala, imati turski Galatasaray, dok će Malaga snage odmjeriti protiv Borussije Dortmund.

Pored Modrića, jedini hrvatski predstavnik u natjecanju je Mario Mandžukić, čiji će Bayern prvu utakmicu protiv Juventusa igrati na svojoj Allianz Areni.

Prve utakmice na rasporedu su 2. i 3. travnja, a uzvrati 9. i 10. travnja.

Ogled Bayerna i Juventusa svakako spada među najjače i najzanimljivije četvrtfinalne parove ovosezonskog izdanja Lige prvaka. Svoje prve impresije nakon ždrijeba u Nyonu rekao je Bayernov trener Jupp Heynckes.

- Poznajem Juventus jako dobro i puno sam ih gledao u protekle dvije godine. Bili su državni prvaci prošle godine i čini se kao da će biti i ove godine. Trenutno su najbolja momčad u Italiji i imaju sjajan stadion – rekao je Heynckes.

- Oni su taktički vrlo jaka momčad, i defenzivno i ofenzivno. Siguran sam da će to biti dvije sjajne nogometne utakmice, a nadam se da ćemo mi pobijediti. Ali mislim da je vrlo otvoren dvoboj – dodao je Bayernov strateg.

Juventus i Bayern prethodno su međusobno u Ligi prvaka igrali u šest navrata. Juventus je nešto uspješniji s tri pobjede, uz dvije pobjede Bayerna i jedan remi. Posljednji su se put ogledali prije tri godine u fazi natjecanja po skupinama

Nakon što su u osmini finala Lige prvaka ''preživjeli'' težak izazov protiv Manchester Uniteda, nogometaše Real Madrida u četvrtfinalu očekuju okršaji protiv turskog prvaka Galatasaraya.

Prva je utakmica na rasporedu 2. ili 3. travnja na Santiago Bernabeuu, a uzvrat je tjedan kasnije u Istanbulu.

- Galatasaray je iskusna momčad i težak četvrtfinalni suparnik. Bit će to komplicirane utakmice jer naš suparnik ima velike igrače poput Didiera Drogbe, kao i fantastičnu atmosferu na svome stadionu - kazao je pomoćni trener Reala Aitor Karanka.

Trener pariškog kluba Carlo Ancelotti svjestan je koliko težak izazov čeka njegove nogometaše.

- Bit će to dobar test za nas. Igrali smo dobro protiv Barcelone u prijateljskoj utakmici prošlo ljeto, ali sada nas čeka nešto sasvim drugo. Barҫa je puna iskustva i kvalitete, ali imamo i mi svoje adute. Mislim da nije hendikep to što prvu utakmicu igramo kod kuće. Ionako moramo biti maksimalno koncentrirani 90 minuta u oba ogleda. Trebat će nam sva moguća energija i iskustvo da prođemo u polufinale - poručio je talijanski stručnjak.

- Čeka nas vrlo težak suparnik u četvrtfinalu - komentirao je branič Barcelone Jordi Alba ždrijeb Lige prvaka koji je njegovoj momčadi donio PSG.

Prva utakmica na Parku prinčeva igrat će se 2. ili 3. travnja, a uzvrat je na stadionu Camp Nou tjedan dana kasnije.

- Nismo imali preferencije uoči ždrijeba, ali uvijek je dobro igrati uzvrat kod kuće. PSG je kompletna momčad, ima kvalitetne igrače u svim linijama. Na nama je da pokušamo odigrati kao u uzvratnoj utakmici protiv Milana u osmini finala - naglasio je Alba.

Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka:

Malaga - Borussia Dortmund

Real Madrid - Galatasaray

PSG - Barcelona

Bayern - Juventus

Related content

Linker
22. rujan 2024 06:37