foto: reuters
NA NASLOVNICI MARCE

REAL SE GRADI NA HRVATU 'Zrelost, vizija i pozicija odveli su Luku do šefa momčadi!'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 13. siječanj 2016. 14:43

Svijet je za Luku Modrića ovih dana predivno mjesto. Dolaskom svog idola Zinedinea Zidanea na mjesto trenera Reala što se reflektiralo sjajnom partijom protiv Deportiva, te ulaskom u FIFA-inu najbolju momčad godine, hrvatski veznjak ne gleda unazad, već prema naprijed, prema perspektivi koja se za nj čini iznimno svijetlom...

Uostalom, i španjolska Marca u srijedu je cijelu naslovnicu posvetila hrvatskom maestru i novom šefu Galacticosa Zinedineu Zidaneu, s apelima (naslovima) koji jasno odaju staru/novu eru Kraljeva:

"Veza Zidane - Modrić: Francuz je Hrvata učinio komadantom Reala!"

Zidane i Modrić su, uostalom, stvorili snažnu alijansu kada je francuski as bio pomoćnik Carla Ancelottija. Nije tajna da se Luka divio Zizouu kao igraču te je priliku da trenira s njime shvatio fantastičnim iskustvom.

"Radi se o vezi koja će razdrmati Real. Zizou je Luki dao autoritet na travnjaku, gledajući ga kao svoju produženu ruku, da primjerom vodi momčad, ujedno joj prenosivši poruke šefa. Njegova zrelost, nogometna vizija i pozicija odveli su Luku do statusa Zidaneove desne ruke", piše Marca. "Kada su prvi puta zajedno surađivali, sezone 2014/15. koja je okrunjena Decimom, Modrić i Zidane mnogo su puta ostali nakon treninga radeći na Modrićevom markiranju i dugim pasevima. Bila je ilustracija veze koja je sada ponovno uspostavljena. Baš poput Ancelottija, Zidane shvaća da je Modrić ključ razvoja sezone. Konačno, Zidaneov pojam nogometa odaje i prošla godina, kada je Zidane Hvata stavio u svoju idealnu momčad..."

Linker
02. svibanj 2024 01:01