AFP
JUVENTUS - REAL 2-1

REAL U ŠOKU Juve bacio u očaj pola Madrida i najavio senzaciju Lige prvaka!

Juventus je posljednji put u polufinalu Lige prvaka bio prije 12 godina i to upravo protiv Reala. U prvom susretu Real je slavio 2-1, no Juve je u uzvratu s Igorom Tudorom u sastavu pobijedio 3-1 i ušao u finale
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 05. svibanj 2015. 20:47

Premda obilježen kao autsajder u društvu ostala tri polufinalista Lige prvaka, Juventus je sinoć bez kompleksa odigrao prvi polufinalni dvoboj s europskim prvakom i na uzvratnu utakmicu u Madrid putuje s minimalnom prednošću u prtljazi. Nakon što je Ronaldo sredinom prvog dijela svojim 307. pogotkom za kraljevski klub dostigao Di Stefana i anulirao rani Moratin gol za domaćinovo vodstvo, pobjedu “juventinima” u nastavku je osigurao Carlos Tevez s bijele točke.

“Stara dama” je zaskočila gosta spuštenim gardom i odigrala hrabrih 25 minuta u uvodu utakmice. Pirlo je iz pozadine nadzirao geometriju domaćih napada koji su se dalje, na suparničkoj polovici, razvijali kroz jedan ili najviše dva dodira. Brz protok lopte, agresivan izlazak bočnih igrača u dubinu neprijateljskog teritorija, za rezultat su imali Juventusovu dominaciju i pogodak već u 9. minuti. Marchisio je iz sredine odigrao dubinsku loptu za Teveza, koji je sa 15 metara iskosa oštrim udarcem rastegnuo Casillasa i natjerao ga da loptu odbije na drugu vratnicu. Tamo je prije Pepea izronio Alvaro Morata, proizvod Realove “cantere” i Ancelottijev tehnološki višak, te elegatno spakirao loptu u mrežu. Jednako “kulerski” mladi španjolski reprezentativac odreagirao je i prilikom proslave pogotka. Bez osvetničkog trijumfalizma, hladno je krenuo prema centru…

Međutim, krenuo je i Real Madrid. Korak po korak i raspoloženi Kroos, James Rodriguez i Isco počeli su ovladavati uzdama utakmice i ubrzo se glavnina domaćih snaga našla “zbuksana” u vlastitom kaznenom prostoru. Kroos je udarčinom s distance zamalo iznenadio Buffona, Ronaldo nije uspio iz slobodnjaka, ali u 27. minuti lijepo izigrana akcija po desnoj strani dovela je Rodrigueza u priliku za udarac. Lucidnom reakcijom Kolumbijac je na prvu vratnicu u blok povukao i stopera i vratara Buffona prije nego što je loptu prebacio na drugu stativu. Ronaldo je na gol-crti glavom postigao najlakši gol karijere…

Pogodak je srušio moral disciplinirane domaće momčadi koja je pred kraj poluvremena grogirana plesala na konopcima. U 40. minuti dobre su je vile sačuvale na životu nakon Iscova bijega po lijevom krilu i ubačaja u peterac. Rodriguez je poletjeo zrakom, lopta mu je sletjela na čelo i od grede se odbila u polje.

U nastavku Real bitno diskretniji, iako je imao razloga za najmanje trideset minuta jurnjave. U 56. minuti je, naime, Tevez izborio najstrožu kaznu kada je u brzoj kontri pobjegao stoperima i iznudio Carvajalov prekršaj u kaznenom prostoru. Argentinac je pričekao da Casillas izabere stranu i s bijele točke loptu hladnokrvno poslao po sredini gola za 2-1. S indisponiranim Baleom na desnom krilu, suviše obranaški raspoloženim Ramosom i “nedovršenim” Marcelom, Real nije imao raspoloženog dobavljača lopti za Ronalda. Odnos snaga nije se promijenio niti ulaskom Chicharita koji je posljednjih tjedana izrastao u neočekivanog heroja. Ancelottijev sastav prisiljen je na kapitulaciju prvi put nakon 22. ožujka kada je poražen u “el clasicu”.

Juventus je u finišu dvoboja propustio još kojim golom stići do komforne prednosti za uzvrat. Llorente se kao džoker s klupe u posljednjih desetak minuta našao u dvije obećavajuće prilike, ali u oba navrata nadmudrio ga je Iker Casillas.

JUVENTUS - REAL MADRID 2-1

TORINO. Arena Juventus - 41,182 gledatelja; Sudac: Martin Atkinson (Engleska);

Strijelci: 1-0 Morata (9), 1-1 Cristiano Ronaldo (27), 2-1 Tevez (58-11m)

Žuti kartoni: Bonucci, Tevez, Vidal, Chiellini / Marcelo, Carbajal, James

Crveni kartoni: -

JUVENTUS: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Marchisio, Pirlo, Sturaro (od 64. Barzagli) - Vidal, Morata (od 80. Llorente), Tevez (od 85. Pereyra)

REAL MADRID: Casillas - Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo - Ramos, Kroos, Isco (od 63. Hernandez), James Rodriguez - Bale (od 85. Jese), Ronaldo

Prijenos uživo!

Kraj utakmice i pobjeda Juvea!

87. minuta - Llorente je potrčao u kontru, ali su Realovi nogometaši u zadnji čas otklonili opasnost.

78. minuta - Umirila se utakmica, a za Juventus ulazi Llorente umjesto Morate.

63. minuta - Mijenja Ancelotti: Izašao je Isco, ušao 'joker' Cicharito, a odmah potom Allegri vadi Sturara, dok u igru ulazi Barzagli.

58. minuta - GOOOOL!!! Tevez je pogodio s bijele točke!

57. minuta - Žuti kartoni za Vidala i Marcela zbog prigovora sucu.

56. minuta - Tevez je pretrčao pola Torina do kaznenog prostora Reala gdje ga za penal ruši igrač Reala!

Poluvrijeme: Juventus je na startu utakmice namentuo baš 'opaki' ritam što im se u konačnici isplatilo kad je Morata zabio za vodstvo nakon ne baš sjajne (ali nipošto katastrofalne) rekacije Casillasa. I taman kad je Real djelovao nokautirano, Ronaldo ih je vratio u život s golom za izjednačenje, da bi James pred kraj prvog dijela propustio odličnu priliku za vodstvo.

41. minuta - Kakav promašaj Jamesa!! Loptu su igrači Reala s nekoliko dodavanja proveli oko kaznenog prostora, Isco je ubacio u sredinu s lijeve strane u ravnini glave, ali je James glavom s dva-tri metra u letu pogodio prečku!

34. minuta - Marchisio je pucao s 25 metara, ali lopta je prošla metar od desne stative Casillasa - igraču Juvea nitko od obrane Reala nije zasmetao, niti izašao u blok.

27. minuta - GOOOL!! Na prvu se činilo kao zaleđe, ali gol ipak važi! James je ubacio s ruba kaznenog prostora u sredinu, lopta je preletila golmana, a Ronaldo se samo naklonio za svoj novi pogodak!

26. minuta - Odmah je udarcem uzvratio Lichtsteiner na drugoj strani, ali bezopsano za Casillasa.

24. minuta - Velika šansa za Real! Sjajnu je loptu iza leđa Juveove obrane uputio Isco, prihvaća je Ronaldo i s 15 metara puca - pored gola.

18. minuta - Opet je popustila obrana Reala, izgubila loptu i Sturaro je prošao po lijevom krilu. Dodao je spomenuti igrač za Teveza koji je pucao, ali lopta dira tog istog Sturara koji se nalazio u zaleđu.

9. minuta - GOOOL!!! Isplatila se Juventusu navala na Casillasa - Tevez je pucao s desetak metara, a Casillas lošom rekacijom tek odbio do Morate koji s dva metra gura loptu u mrežu Realovog vratara.

5. minuta - Lichtsteiner je prodao loptu, a Bale sprintom došao do 25 metara gdje je zaradio prekršaj.

3. minuta - Jak početak Juventusa, Sturaro je opalio s dvadesetak metara, ali siguran je na vratima gostiju Casillas!

1. minuta - Pogreška Realove obrana mogla je biti opasna po vrata Reala, ali Vidal je pao u kaznenom prostoru (bez prekršaja) umjesto da puca.

Utakmica je počela!

Ancelotti utakmicu počinje s Jamesom, Ramosom, Kroosom i Iscom u sredini, dok napadački par čine Ronaldo i Bale. Allgeriju sredinu drže Marchisio, Pirlo, Sturaro i Vidal, dok će glavnu opsanost za Casillasa predstavljati Morata i, naravno, Tevez.

Linker
16. svibanj 2024 08:38