JOSEP LAGO Afp
NOVI DETALJI

Realov predsjednik i Neymarov otac dali kontradiktorna svjedočanstva na sudu u procesu protiv slavnog nogometaša

Sudski iskaz povodom procesa koji se vodi kontra Neymara dao je i predsjednik Reala Florentino Perez
Piše: Ivan AlaupovicObjavljeno: 18. listopad 2022. 14:45

Neymar Jr. trenutno se nalazi sudu jer je optužen za malverzaciju prilikom transfera iz Santosa u Barcelonu još 2013. godine. Prijeti mu do dvije godine zatvora ako bude proglašen krivim, dok bi bivši predsjednik Barcelone Sandro Rosell mogao biti osuđen i na čak pet godina.

Slučaj je započeo u ponedjeljak i uključuje niz velikih imena koji će svjedočiti. Osim Rosella i Neymara, na sud su između ostalog pozvani i predsjednik Real Madrida Florentino Perez, Andoni Zubizarreta i Josep Maria Bartomeu.

Sam Neymar je odbacio svu odgovornost za optužbe, koje se podižu zbog neizvršenih isplata DIS-u, brazilskoj tvrtki koja je držala 40% Neymarovih prava u Santosu. Tvrde da za to nisu plaćeni. Međutim, Neymarovi odvjetnici navode da njihov klijent nije počinio nikakav zločin, budući da je 40 milijuna eura odgovaralo "zakonitom i uobičajenom bonusu za potpis na nogometnom tržištu" i postavljaju pitanje ima li Španjolska nadležnost za rješavanje slučaja.

"Real Madrid je 2011. dao ponudu Santosu za Neymara. Mislim da je bilo 45 milijuna eura. Ali igrači ipak sami odluče gdje ćele igrati. Mislim da je Neymar želio u Barcelonu stoga je tamo i otišao. Ponuda 2011. bila je 45 milijuna eura, a ne 60 milijuna,‘‘ rekao je Perez na sudu, a onda je Neymarov otac dodatno komentirao, "Real Madrid je davao ponude Neymaru od 2009. nadalje. Ali Neymar je od djetinjstva želio igrati za Barcelonu."

Linker
06. svibanj 2024 06:20