GENYA SAVILOV Afp
GOLEMO POJAČANJE

Realu se otvoreno nudi Zlatna kopačka! Agentu je jasno poručio da ga na ljeto odvede u Madrid

Posljednjih godina nitko na svijetu ne zabija kao sjajni centarfor čija statistika govori za sebe
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 02. prosinac 2021. 15:00

Madridski AS je prije nekog vremena već ekskluzivno objavio da će Robert Lewandowski tražiti Bayern da ga pusti sljedećeg ljeta, iako će mu ugovor trajati još jednu godinu. Kako AS ekskluzivno doznaje, Lewandowski je već naredio svom agentu Piniju Zahaviju da mu je apsolutni prioritet odlazak u Real Madrid.

S druge strane, u medije je već procurila vijest da je Erling Haaland, koji je na meti svih moćnijih klubova u Europi, također izabrao Real kao buduću destinaciju. A Real u svlačionici već ima KarIma Benzemu, fantastičnog centarfora koji je već nekoliko godina jedan od najboljih napadača na svijetu. Nemojmo također zaboraviti da će i Mbappé na ljeto vjerojatno preseliti u Madrid, po mnogima je taj transfer već dogovoren.

Stoga treba vidjeti što će Real odgovoriti Lewandowskom. Poljak ima 33 godine, a Haaland tek 21. No, Haaland bi na stol mogao dobiti astronomsku ponudu od PSG-a, koji će tražiti zamjenu za Mbappéa, a Haaland je istovremenu i prilika za osvetu Realu. U takvom raspletu Lewandowski bi bio sjajna akvizicija, iako će se nešto morati pitati i Benzemu.

No, posljednjih godina nitko na svijetu ne zabija kao Lewandowski. Lewandowski je postigao 40 ili više golova u posljednjih šest sezona (55 i 48 u posljednje dvije). I u ovoj sezoni ima 25 golova u 20 odigranih utakmica. Nevjerojatan učinak!

Real Madrid također ima izvrsna izvješća o njegovim metodama treniranja i o tome kako se brine o svome tijelu. Njegova supruga, Anna Lewandowska, jedna je od najuspješnijih nutricionistica u Poljskoj. "Robert mi je rekao da je velika promjena u njegovoj karijeri bila kada je radikalno promijenio ono što je jeo. Tada mu je nogomet otišao na još višu razinu", ispričao je njegov prijatelj i suigrač Thiago Cionek.

Robert Lewandowski već je bio blizu Reala. Florentino Perez ga je želio dovesti još kao napadača Borussije Dortmund. Čak je bio sastavljen i ugovor. No, posao nije mogao biti dovršen, jer se Cezary Kucharski, njegov tadašnji menadžer, dogovorio s Bayernom, gdje je Lewandowski i otišao. Upravo iz tog razloga Lewy je promijenio agenta, te se dogovorio s Pinijem Zahavijem, jednim od najutjecajnijih menadžera na svijetu. Sada Zahavi ima veliku misiju za sljedeće ljeto - dovesti Lewandowskog u Madrid.

Linker
26. travanj 2024 07:12