Ante Rebić

 Independent Photo Agency Srl/Alamy/Profimedia
U IŠČEKIVANJU TRANSFERA

Rebiću drastično pada vrijednost, odlazak iz Milana sve je bliže. Iduće sezone vodit će ga Hrvat?

Barata se i opcijom da se bivši hrvatski reprezentativac vrati u Eintracht, iz kojeg je stigao u Milan
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 15. travanj 2023. 13:20

Talijanski su mediji gotovo jedinstveni u stavu da Ante Rebić igra posljednju sezonu u Milanu. Iako ga ugovor s "rossonerima" veže do ljeta 2025. Rebić je danas daleko od nekadašnje forme, ali i statusa prvotimca kod trenera Stefana Piolija. U aktualnoj je sezoni ostvario 27 nastupa, ali je pritom imao vrlo skromnu minutažu. Svega 954 minute. Često se pojavljivao na terenu u završnici utakmica, kao taktička zamjena.

Niti recenzije njegovih nastupa nisu bile afirmativne. Njegov skromni učinak (tri gola, dvije asistencije) popratili su i komentari poput: "Pedeset nijansi promašaja. Iritantno!" Razvidno je da bivšem hrvatskom reprezentativcu - a zbog načina na koji se oprostio s nacionalnom momčadi često je tituliran i kao zločesti dečko hrvatskog nogometa - danas dramatično pada tržišna vrijednost.

Prije nepune četiri godine Rebić je na Transfermarktu bio procijenjen na 40 milijuna eura. Trenutačno je njegova vrijednost četiri puta manja, s tendencijom latentnog pada.

Budući da je među bolje plaćenim igračima Milana (3,5 milijuna eura godišnje), zaključak o njegovom transferu u ljetnom prijelaznom roku posve je logičan i razumljiv. Premda igra jednu od lošijih sezona u karijeri za Rebića zanimanje ne jenjava. Gotovo svakog tjedna pojavi se informacija o nekom klubu zainteresiranom za 29-godišnjeg hrvatskog napadača.

image

Niko Kovač

RONNY HARTMANN/Afp

Nedavno su Talijani plasirali vijest da bi Rebić trebao karijeru nastaviti u "najluđoj ligi na svijetu", komentiraju i mogući transfer u turski Fenerbahçe. Spominjao se i njemački Wolfsburg koji vodi Niko Kovač.

Prema navodima portala Calciomercato.com, za Rebića je zainteresiran i Eintracht iz Frankfurta, klub iz kojega je Hrvat i stigao na San Siro. Uz prigodan komentar: Rebićev povratak u prošlost!

Linker
23. travanj 2024 17:20