BILIĆ

'Redknapp će biti izbornik'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. ožujak 2012. 19:47

Engleskim je novinarima izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić u Poljskoj ishvalio svog nekadašnjeg trenera Harryja Redknappa otvoreno ga proglasivši novim izbornikom njihove nacionalne vrste...

- Ako pitate ljude, Harry je taj. Ako pitate menadžere, Harry je taj. Čak i ako pitate prosječnog Hrvata, reći će vam da će Harry Redknapp sigurno biti novi izbornik engleske reprezentacije – rekao je Bilić dodavši:

- Nisam čovjek koji se kocka i nije do mene da odlučujem, ali iskreno, ne vidim tko bi drugi to mogao raditi bolje. Čini mi se da on sam to hoće, a čini mi se i da u FA-u to znaju. Također mi se čini da potiho već rade na tome. Možda će stvar objaviti kad klupska sezona bude gotova, ali nekako osjećam da na tome već intenzivno rade.

- Harry je briljantan. Jedan je od rijetkih trenera koji su u stanju kontrolirati toliki broj velikih zvijezda na jednom mjestu. Jedna od najvećih kvaliteta modernih menadžera jest znati se nositi s igračkim egotripovima.

- Većina njih živi u okruženju koje ih odgaja da su bolji no što uistinu jesu. Svi misle da bi trebali igrati. Zato je izrazito težak zadatak timskog menadžmenta da ispuni zahtjeve i očekivanja što većeg broja igrača. Harry je dokazao da to može. Puno puta.

- Ne samo da je sjajan menadžer, on je i izvrstan trener. Sjećam se iz vremena dok me je vodio u West Hamu. On je uvijek, neprestano na trening-igralištu. Nije tip koji samo sjedi u uredu. On radi sa svojim igračima.

- Čudesan je menadžer i sasvim sam siguran da će imati dovoljno vremena da posloži stvari uoči nastupa na Euru. Ionako poznaje sve igrače.

Linker
23. rujan 2024 01:18