ODLUKA SLJEDEĆI TJEDAN

Redknapp želi još jednog Hrvata. Mandžukić blizu transfera u Tottenham!

Hrvoje Čale i Srđan Lakić su na transfer listi, a ode li i Mandžukić, Wolfsburg će ostati bez Hrvata
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. siječanj 2012. 17:20

Hrvatska kolonija u Wolfsburgu neumitno se raspada, ali postoje šanse da Vatreni dobiju još jednog igrača u - Tottenhamu. Mario Mandžukić blizu je Spursa, a konkretna informacija hoće li na White Hart Lane ove zime ili sljedećeg ljeta, znat će se vjerojatno već tijekom nadolazećeg tjedna.

Wolfsburg je upoznat s nakanom Tottenhama da angažira njegovog najboljeg napadača, i sad je na Felixu Magathu odluka hoće li ga prodati i - koliko će tražiti.

Odbio novi ugovor

Mandžukić nije potpisao novi ugovor, iako se o njemu naveliko pregovaralo. U jednom trenutku bili su nadomak usuglašavanja, činilo se da mu je Magath bio spreman dati dvaput ili čak triput više od aktualne brojke koja je nešto iznad dva milijuna eura po sezoni, no prema našim informacijama, trenera Wolfsburga je pokolebalo to što Mandžukić nakon te najave nije toliko oduševljeno reagirao kao što je on očekivao. Je li razlog igračeva želja da se pridruži Luki Modriću u pohodu na vrh Premier lige?

Istodobno, poznata je priča Harryja Redknappa da će kupiti napadača, a varijanta s Mandžukićem dugo se 'kuha’. Treba mu odmah, ali još više od ljeta jer Adebayor je na posudbi, a Pavljučenka misle što prije transferirati. Ipak, zadnju riječ imat će Wolfsburg. Platili su ga 7 milijuna eura, sad će tražiti znatno više, neovisno o tome što mu transfermarkt.de procjenjuje vrijednost na 7,5 milijuna eura.

Odlazak hrvata

Mandžukić je na kraju prošle sezone spasio Vukove od ispadanja iz Prve lige, zabio je u završnici osam golova, a jednako toliko i ove jeseni u 17 nastupa. Dakle, u 2011. godini strijelac je 16 prvenstvenih pogodaka. On je najvažniji igrač kluba i za očekivati je da će ipak Magath još jednom baciti eure na stol prije nego što mu bude spreman potpisati ispisnicu. Dakako, Wolfsburg i Mandžukić imaju ugovor i uvijek postoji varijanta 'prisilnog zadržavanja’. Kao kod Spursa u odnosu na Modrića.

Hrvoje Čale i Srđan Lakić su na transfer listi, a ode li i Mandžukić, Wolfsburg će ostati bez Hrvata. Zato Tottenham, koji ima fine šanse da se pohrva s dvojcem iz Manchestera za titulu engleskoga prvaka, ostaje s kockastim štihom. Istina, trenutačno nije jasno koliko brojnim.

Linker
22. rujan 2024 16:01