BERGAMO, ITALY - FEBRUARY 15: Mateo Kovacic of FC Internazionale Milano kicks a ball during the Serie A match between Atalanta BC and FC Internazionale Milano at Stadio Atleti Azzurri d'Italia on February 15, 2015 in Bergamo, Italy. (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)
 Marco Luzzani / Getty Images / 2015 Getty Images
NE MISLE ŠTEDJETI

Redsi kupili Brazilca za 40 miljuna eura i spremni povisiti ponudu za Kovačića

Bit će to drugi najveći iznos koji su Redsi u svojoj povijesti izdvojili za nekog igrača
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 24. lipanj 2015. 12:34

Liverpool je na svojim stranicama objavio kako su za 41 milijun eura od Hoffenheima kupili brazilskog napadača Roberta Firmina. Da bi posao bio zaključen, Firmino još samo mora proći lječnički pregled.

23-godišnji braziliski reprezentativac je u njemačkom klubu od 2011 godine te je u 4 i pol godine ubilježio 151 nastup i zabio 47 golova. Za 'Seleçao' je nastupio devet puta te postigao četiri gola - posljednji u pobjedi protiv Venecuele koja je Brazilu omogućila prolazak u četvrtfinale Copa Americe.

Ako se ovaj transfer doista ostvari bit će to drugi najveći iznos koji su Redsi u povijesti izdvojili za nekog igrača. Rekord još uvijek drži Andy Carrol koji će ostati upamćen po 47 milijuna eura bačenih u vjetar. Na Anfieldu se mogu nadati da su ovaj puta bolje kupovali.

Istovremeno, talijanski novinar Gianluca Di Marzio piše kako Liverpool nije odustao od dovođenja Matea Kovačića. Podsjetimo, Redsi su slali već tri ponude u Milano, ali je prva bila uvredljiva (10 milijuna eura), a ni druge dvije nisu zadovoljile apetite 'Nerazzurra'. Di Marzio piše kako Inter zahtijeva 30 milijuna eura, a na Anfieldu su navodno taj iznos spremni potrošiti, budući da još nisu napustili pregovarački stol.

Linker
21. rujan 2024 23:36