NICOLň CAMPO/DDP USA/PROFIMEDIA Nicolň Campo/Ddp Usa/Profimedia
STIGLA PRESUDA

Reketarenje, zloglasne metode i mafija mu presudili! Bio je zvijezda, igrao za Juve, a sada će u zatvor

Nogometaš će uz pomoć svojih odvjetnika odabrati i zatvor u kojem će služiti kaznu
Piše: SNObjavljeno: 24. studeni 2021. 10:46

Većina pravih ljubitelja nogometa dobro poznaje Fabrizija Miccolija, nogometaša koiji je prije 15-ak godina bio na samom vrhu karijere, igrao za nekoliko velikana uključujući i Juventus, a sada ga čeka zatvor.

Miccoli je bio poznat po sjajnom udarcu i brzini, bio je izvrtan nogometaš, a valja istaknuti kako je bio i član talijanske reprezentacije. Ipak, po završetku karijere stvari su krenule nizbrdo. Miccoli je u utorak osuđen na tri i pol godine zatvora, a presudu je potvrdio i sud u Cassazioneu.

Prema donešenim odlukama Miccoli je uz pomoć šefa mafije Maura Lauricelle (osuđen na sedam godina zatvora) u Palermu napravio nasilnu iznudu novca. Mediji u Italiji također novode kako će Miccoli uz pomoć svojih odvjetnika izabrati zatvor u kojem će služiti kaznu, ali bez obzira na sve najavljene su žalbe na ovu odluku.

Čitava priča počela je prije 10 godina kada je Miccoli pokušao iznuditi 12 tisuća od Andre Graffagninija, inače gazde jednog noćnog kluba, i to mafijaškim metodama. U jednom je trenutku isplivala i snimka na kojoj se moglo čuti kako Miccoli vrijeđa Giovanija Falconea, suca kojeg je 1992. godine ubila talijanska mafija.

image
ANTONIO MELITA/NURPHOTO/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Antonio Melita/nurphoto/Sipa Press/Profimedia

Miccoli se ispričao za svoje poteze, te je tvrdio da uopće nije znao da je njegov prijatelj Lauricella mafijaš, ali ta priča na sudu ipak nije prošla.

Linker
02. prosinac 2023 02:57