PRIJATELJSKE

Remi Belgije i Crne Gore

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. svibanj 2012. 01:27

Nogometne reprezentacije Belgije i Crne Gore odigrale su na stadionu Roi Baudouin u Bruxellesu bez pobjednika u prijateljskom ogledu. Rezulat 2-2 vjerojatno nije previše razočarao niti jednu stranu, pogotovo goste iz Crne Gore.

Nogometaše i navijače belgijske reprezentacije, kod koje će Hrvatska gostovati 11. rujna u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, gosti iz Crne Gore šokirali su već u 5. minuti. Drinčić je iz slobodnog udarca proigrao Vučinića koji se sjurio ka golu i lijevom nogom pogodio za 0-1.

Inicijativa domaćina urodila je plodom u 25. minuti, kada je Mirallas nakon centaršuta Mertensa zabio glavom i izjednačio rezultat. U 34. minuti je Hazard iz penala doveo domaćine u vodstvo. Kazneni udarac skrivio je Pavićević na Mirallasu.

Crnogorci su već do kraja prvog poluvremena mogli izjednačiti, ali nekoliko njihovih opasnih udaraca ipak nije pronašlo put do mreže.

U 76. minuti, Drinčić je na asistenciju Vukčevića postavio konačnih 2-2.

Rusija je pripreme za Euro započela prijateljskim ogledom protiv Urugvaja na stadionu Lokomotiva u Moksvi. Niti u ovoj utakmici nije bilo pobjednika, završilo je 1-1.

Liverpoolov napadač Luis Suarez promiješao je u 48. minuti obranu Rusije i udarcem lijevom nogom s nekih 13 metara doveo Urugvajce u vodstvo.

Tek što je Rusija krenula s centra, uspjela je izjednačiti. Učinio je to Keržakov koji je iskoristiio pogrešku urugvajske obrane, te je udarcem iz blizine postavio konačnih 1-1.

Prijateljske utakmice:

Belgija – Crna Gora 2-2 (Mirallas 25, Hazard 34 – 11 m / Vučinić 5, Drinčić 76)

Rusija – Urugvaj 1-1 (Keržakov 49 / Suarez 48)

Linker
19. rujan 2024 09:08