AP Photo/Michael Probst
BUNDESLIGA

Remi Hannovera i Schalkea

Nogometaši Hannovera i Schalkea odigrali su na AWD-Areni 2-2 u posljednjoj utakmici prvoga kola njemačke Bundeslige
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. kolovoz 2012. 21:48

Nogometaši Hannovera i Schalkea odigrali su na AWD-Areni 2-2 u posljednjoj utakmici prvoga kola njemačke Bundeslige. Hannover je prošle sezone bio jedina bundesligaška momčad bez poraza na domaćem terenu, a niz je nastavio i na startu nove sezone i to zahvaljujući pogotku debitanta Adriana Nikcija, bivšeg mladog švicarskog reprezentativca kosovskog porijekla, koji je u 80. minuti izjednačio na 2-2 nakon dodavanja Jana Schlaudraffa.

Momčad Mirka Slomke je prva u nedjelju došla do vodstva, ali na koncu se morala boriti za izbjegavanje poraza. U 43. minuti je Christian Pander nabacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, a obrani gostiju je pobjegao još jedan bundesligaški debitant, Brazilac Felipe, zabivši glavom.

Međutim, upravo je branič koji je ljetos stigao iz belgijskog Standarda pogriješio u sedmoj minuti drugog poluvremena, točnije nije uspio zadržati prošlosezonskog prvog strijelca Bundeslige Klaas-Jana Huntelaara koji je zabio s vrha šesnaesterca nakon odlično izvedenog kontranapada.

Schalke je poveo u 64. minuti kada je Lewis Holtby glavom pospremio loptu u mrežu poslije nabacivanja Jermainea Jonesa. Gosti su držali vodstvo sve do deset minuta prije kraja i opisanog pogotka donedavnog veznjaka Züricha.

Bundesliga, 1. kolo:

Hannover - Schalke 2-2 (Felipe 43, Nikci 80 / Huntelaar 52, Holtby 64)

Linker
30. travanj 2024 20:54