Nogometaši Rijeke
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
PETA POBJEDA OVOG LJETA

Riječani pobjedonosno zaključili pripreme! Mađarima zabili ‘četvorku‘, posebno raduje forma jednog igrača

Mogli su izabranici Gorana Tomića zabiti još koji pogodak na posljednjoj slovenskoj provjeri.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. srpanj 2021. 19:01

Rijeka je pobjedom završila pripreme u Sloveniji te se u petak navečer vratila kući. Svladala je mađarski MTK 4:3. Radi se o momčadi koja je proteklu sezonu mađarske lige završila na sedmom mjestu od dvanaest ekipa. Bijeli su vodili 4:1, ali su potom Mađari popravili dojam. Ukupno je Rijeka tijekom priprema imala šest nastupa u kojima je izborila pet pobjeda i odigrala neodlučeno 2:2 sa Žilinom.

Robert Murić je bio najaktivniji igrač Rijeke u uvodnom dijelu susreta, no u 16. minuti gosti su napravili šansu. Weir je odigrao dubinsku loptu, udarac je bio Grozava, a Labrović je uspio dirati loptu. U 20. minuti Ramadani je pucao s dvadesetak metara, lopta je od bloka završila u korneru. To kao da je bila najava vodstva MTK. Ferreira je ostao sam na drugoj vratnici i poentirao u 21. minuti.

Rijeka je odmah zatim uspostavila dominaciju. U 28. minuti Ampem Obeng je sjajno prošao izdržavši dva duela i odigrao za Abassa koji je dugo čekao, na kraju je obrana MTK-a pokušaj dodavanja izbila u korner. Murić je izveo korner, snažan udarac Abassa je blokiran. Abass je opet uspio pucati, lopta se odbila od braniča MTK-a i završila na gredi, a najspretniji je bio Escoval koji je zatresao mrežu iz blizine za 1:1.

Rijeka je u 36. minuti prešla u vodstvo. Lončar je odličnim ubačajem pronašao Abassa koji je rutinski glavom pogodio suprotan kut. Tri minute kasnije Murić je uzeo loptu, ušao znalački s desne strane i onda sjajnim prizemnim udarcem sa 20 metara zabio za 3:1.

U drugom poluvremenu treneri su dosta mijenjali. U 53. minuti Ampem Obeng je izbacio Bušnju koji se sjurio prema golu, ali njegov udarac je blokiran. Samo dvije minute kasnije Mudražija je izbacio Tomečaka na desnoj strani, bek Rijeke proslijedio je loptu za Bušnju čije je snažan udarac iskosa uspio obraniti vratar Benc. Pavičić je ubacio iz kornera, Galović visoko skočio i poentirao glavom za 4:1. Mađari su brzo smanjili jer Grozava koji je izbio sam pred gol i pogodio za 4:2.

Mogla je Rijeka još koji put zatresti mrežu, neke polušanse nisu iskorištene, da bi se MTK približio. U 68. minuti Kata je sjajno potegnuo ljevicom s 25 metara i matirao Labrovića.

Kod rezultata 4:3 čak je MTK bio blizu poravnanju jer nakon kornera Tomečak je očistio loptu s crte. U 88. minuti Kocsisa je snažno potegnuo.. Labrović je obranio, lopta se od siline odbila prema golu, ali vratar Rijeke uspio ju je uhvatiti i sačuvati mrežu.

Za Rijeku je dobro, za atmosferu i samopouzdanje, što je susret završio pobjedom, a dakako da će trener Goran Tomić imati još posla do početka sezone. Očekuje se i dolazak pokojeg novog igrača na pozicijama stopera i veznjaka.


RIJEKA - MTK 4:3

KRANJSKA GORA Igralište Čičare. Sudac: Žnidaršić (Slovenija).

STRIJELCI: 0:1 - Ferreira (21), 1:1 - Escoval (27) 2:1 - Abass (36), 3:1 - Murić (39), 4:1 - Galović (56), 4:2 - Grozav (58), 4:3 - Kata (68).

RIJEKA: Labrović, Galović, Murić, Pavičić, Ampem Obeng, Vukčević, Abass, Čerin, Lončar, Escoval, Tomečak. Još su igrali: H. Smolčić, I. Smolčić, Drmić, Mudražija, Velkovski, Karrica, Bušnja, Ristovski.

MTK: Bence, Ferreira, Zsombor, Ramadani, Weir, Grozav, Herrera, Balazs, Perković, Dimitrov, Miovski. Još su igrali: Varju, Mezei, Vancsa, Kata, Prosser, Kocsis, Amdeome, Kocasreti, Drljo, Palincsar, Kovacs, Nagy, Baki.

Linker
19. svibanj 2024 13:41