MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
FOTO: SPEKTAKL NA KVARNERU

Riječani trijumfalno odradili ‘Povratak na Kantridu!‘ Vatromet na nebu i terenu, Drmić zabio hat-trick

Lider HNL-a nije imao previše problema s ljubljanskim sastavom, na mitskom stadionu 5 tisuća ljudi
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 08. listopad 2021. 22:30

RIJEKA - OLIMPIJA 6:1 (Drmić 24', 29', 59', Vučkić 55', Obregon 80', Mudražija 83' / Lamine 52')

RIJEKA Stadion Kantrida. Gledatelja 5.000. Sudac: Luka Milković (Rijeka).

RIJEKA: Zlomislić (od 46. Prskalo), Murić (od 76. Bilić), Liber, Ampem (od 46. Lepinjica), Vukčević (od 76. Merkulov), Krešić, Drmić (od 76. Obregon), Vučkić, Escoval, Tomečak (od 76 I. Smolčić), Selahi (od 76. Mudražija). Trener: Goran Tomić.

OLIMPIJA: Vidovšek, Nukić (od 64. Kujović), Fink (od 81. Bokaye), Kompan, Petrov (od 46. Lamine), Špehar (od 46. Kurež), Andrejašić, Korun, Tomić (od 64. Kapun), Djalo (od 64. Bočina). Trener: Savo Milošević.

U velikom je stilu Rijeka odradila treće izdanje Povratka na Kantridu. Skupilo su u nekadašnjem domu trenutačno prvoplasirane momčadi Prve HNL oko 5.000 navijača, koji su pozdravili svoje ljubimce u dvoboju s Olimpijom, trećom momčadi prvenstva Slovenije. Nisu se Ljubljančani dobro proveli, Rijeka je bila predobro raspoložena. Josip Drmić zabio je tri pogotka, a domaćin je trijumfirao sa 6:1.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Kao uvod u utakmicu napravljen je spektakularni vatromet koji je trajao tri i pol minute. Bio je to savršen uvod u vatromet koji se zbio na travnjaku. Od samog starta Riječani su pojurili prema vratima gostima, u 8. minuti Liber je proigrao Drmića, koji je previše oklijevao, a u 11. vratar Olimpije Vidovšek obranio je pokušaj Ampema. Vučkić je tri minute kasnije probao škaricama, Vidovšek je bio nesavladiv. No ubrzo je pokleknuo...

Prvi gol Rijeka je zabila u 24. minuti, asistent Drmiću bio je Murić. I onda pet minuta kasnije ista je kombinacija bila opet kobna za goste - prodor Murića, gol Drmića. Ampem je u 33. pogodio gredu te je Rijeka na odmor otišla s dva gola prednosti pa u nastavku još pojačala gas.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Olimpija je, doduše, smanjila zaostatak u 52. minuti, dvojac pričuva je zabriljirao, Kurež je bio asistent strijelcu Lamineu. No to je samo naljutilo vrlo raspoloženu momčad Gorana Tomića.

U 55. minuti opet je u akciji bio Murić, njegov udarac Vidovšek je uspio samo odbiti do strijelca Vučkića. Četiri minute kasnije Drmić je došao do svog hat-tricka. Liber je bio u dobroj poziciji i nije pucao već je dodao nekadašnjem švicarskom reprezentativcu. Drmić je u predobroj formi da iz lijepe situacije ne bi pogodio mrežu gostiju iz Slovenije.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Dvadesetak minuta održavalo se tih 4:1, a onda je poentirala Drmićeva zamjena. Jorge Obregon igrao je u četvrtak protiv Rudeša, ali u akciju je ubačen i dan kasnije. Kolumbijac je zahvalio svom treneru na ukazanoj prilici pogotkom glavom za 5:1 u 80. minuti nakon asistencije Rusa Merkulova. Priča je zaključena golom igrača koji je u posljednje vrijeme u dubokoj sjeni. Za konačnih 6:1 pogodio je Robert Mudražija, lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Linker
27. travanj 2024 04:43