Christian Doidge, napadač Hiberniana
 EWAN BOOTMAN Nurphoto Via Afp
NIŽU SE POHVALE ZA IGRU

Riječani, upozorenje! Škotima se vraća ubojita špica, a za vikend su razmontirali suparnike

Kolumnista škotskog Daily Recorda impresionirao je bivši dinamovac: ‘Taj dečko zna sve s loptom...‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 12. kolovoz 2021. 13:04

Sjajno su nogometaši Hiberniana ušli u sezonu, dvije prvenstvene pobjede pogurnule su ih nakon prva dva kola na vrh ljestvice, protiv Rijeke su također odigrali dobru utakmicu i imaju aktivan 1:1 rezultat uoči uzvrata na Rujevici. I sve je to unijelo zadovoljstvo među Hibse, a u medijima se nižu pohvale zbog prikazane igre i rezultata.

Sjajno posloženi

U svojoj je redovitoj kolumni za Daily Record bivši nogometaš Hiberniana, Thomas Tam McManus, napisao i ovo:

- Menadžer Jack Ross sjajno je posložio ovu momčad. I sve me nekako podsjeća na 2005. godinu, kad smo igrali fantastičan nogomet. Ondašnji je menadžer, Tony Mowbray, također napravio vrhunski posao i dobro je ukomponirao momčad, letjeli smo terenom i napadali, napadali, napadali... Bilo je to veličanstveno doba Hibsa, a način igre ove Rossove momčadi budi sjećanja na te prekrasne dane. Usuđujem se reći da ovaj Hibernian igra najbolji napadački nogomet koji sam od tada vidio! U nedjelju su “rastrgali” Ross County, završilo je 3:0, a moglo je biti barem dvostruko više lopti u suparničkoj mreži. Takve odlične igre i uvjerljive pobjede podižu igračima samopouzdanje - napisao je McManus.

Dodao je i nekoliko rečenica o dvoboju s Rijekom:

- Velika je utakmica u četvrtak pred Hibsima. Nisam očekivao da su Hrvati toliko dobri, izvrsno su se predstavili u Edinburghu i bit će to težak izazov za Hibernian. Rijeka ima brze i opasne krilne napadače, a impresionirala me njihova desetka Domagoj Pavičić, taj dečko zna sve o nogometu, za njega nema tajni u ovoj igri. Hibsi znaju igrati u gostima i siguran sam da mogu “raniti” domaćina, koji je u Edinburgu nerijetko “drhtao” u zadnjem obrambenom redu. Kad bih morao prognozirati izglede za prolaz, rekao bih da su šanse podjednake, 50:50! I ne bih se iznenadio kad bi utakmica otišla u produžetke - smatra McManus.

A Ross ističe:

- Bilo bi fenomenalno kad bismo u četvrtak ponovili nedjeljnu predstavu. Vjerujem da to možemo učiniti, budući da se moja momčad diže iz utakmice u utakmicu i sve bolje izgleda. Ponosan sam na svoje dečke, zadivljujuća je energija koju ulažu u svaku utakmicu - kaže Ross.

Brže nego se očekivalo

Nakon što je propustio pripremni dio zbog Covida, napadač Christian Doidge protiv Ross Countyja prvi put je bio starter i postigao je svoj drugi prvenstveni pogodak...

- Vraća se brže nego što smo očekivali. Napravio je veliki posao u igri, a zgodici koje je postigao nagrada su za njegov pošteni pristup. Daje sve od sebe i bit će još bolji. Istina je da se napadača sudi po postignutim pogocima, ali Doidge i svojom igrom ima veliki utjecaj na ovu momčad - rekao je Ross, a o Martinu Boyleu, igraču koji je zatresao riječku mrežu, zadovoljni je menadžer dodao:

- Vrhunski je igrač i doista smo sretni što ga imamo...

Nisbet bi trebao biti spreman

U sastavu Hibsa u nedjelju nije bilo reprezentativnog napadača Škotske, Kevina Nisbeta, lakše je ozlijeđen i u klubu očekuju da će biti spreman za uzvrat s Rijekom. Na službenoj stranici kluba Hibernian je podsjetio svoje navijače da ne smiju biti na riječkom stadionu, te da stoga ni nema ulaznica u prodaji za gostujuće navijače.

Linker
18. svibanj 2024 16:10