Anton Krešić
 HNK RIJEKA
VISOK ČAK 198 CM

Rijeka dovela igrača Atalante! ‘Prvi su dojmovi predivni, grad je lijep, stadion vrhunski, doček sjajan‘

Potpisao je do kraja sezone, doveden je na posudbu, idućeg ljeta Rijeka ima i opciju otkupa ugovora
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 16. srpanj 2021. 16:59

Na Rujevicu je u petak došao i najavljivani igrač iz Italije, sportski direktor Rijeke Robert Palikuća osnažio je momčad sa još jednim obrambenim igračem. Naime, košarkaški građeni (197 cm) srednji branič, Anton Krešić (25) potpisao je ugovor do kraja sezone, doveden je na posudbu iz Atalante, a sljedećeg ljeta Rijeka ima i opciju otkupa Krešićeva ugovora.

Krešić je rođen u Njemačkoj, a u omladinskim je kategorijama igrao u Naftašu iz Ivanić Grada i Zagrebu, bio je i mladi reprezentativac Hrvatske, u uzrastima do 15, 16, 17 i 19 godina. Potom je, prije šest godina, otišao u Italiju, potpisao je za Atalantu (ugovor mu istječe sljedećeg ljeta), ali za klub iz Bergama još nije odigrao ni jednu jedinu utakmicu!

Slali su ga stalno na posudbe, pa je tako u posljednjih pet sezona igrao u talijanskoj Drugoj i Trećoj ligi, odijevao je dresove Trapanija, Avellina, Cremonesea, Carpija i Padove...

I sad se, opet najprije privremeno, skrasio na Rujevici:

- Prvi su dojmovi predivni i želim svima zahvaliti na dobrodošlici. Grad je lijep, stadion je vrhunski i doista sam sjajno dočekan od prvog trenutka. Nadam se da ću ukazano povjerenje opravdati na terenu – rekao je nakon potpisa ugovora Krešić.

Što znate o ovoj momčadi Rijeke?

- Rijeka je važan klub u Prvoj HNL. Poznajem neke igrače, a prvenstvo sam pratio na malom ekranu. Liga mi se čini odlična, vrlo zanimljiva, posljednje je prvenstvo bilo neizvjesno. Vjerujem da ću pomoći Rijeci u ostvarivanju dobrih rezultata i nadam se plasmanu u vrhu ljestvice – govorio je Krešić i dodao:

- Igrao sam u Serie B, to je vrlo zahtjevna liga, u kojoj je taktika jako bitna. Bio sam vrlo mlad kad sam otišao u Atalantu, prikupio sam dosta iskustva igrajući za nekoliko drugoligaških klubova i nadam se da ću se uspjeti nametnuti treneru Goranu Tomiću, te da ću biti pojačanje za Rijeku – kaže Krešić, koji neće biti među kandidatima za nastup u subotnjem prvenstvenom dvoboju s Goricom na Rujevici (21 sat).

Protiv Gorice su, eto, nogometaši Rijeke 2:1 pobjedom prije nepuna dva mjeseca zatvorili sezonu i Rujevicu, protiv Gorice u subotu otvaraju novo prvenstvo! Trener Goran Tomić uoči starta nove sezone kaže:

- Lijepa su sjećanja na završetak prošle sezone, izborili smo tom pobjedom nastup u Europi i plasirali smo se na treću poziciju. Bila mi je to u proživljavanju jedna od najtežih utakmica u karijeri, ulog je bio golem, emocije i naboj bili su maksimalno izraženi. Sve je na kraju dobro završilo, nadam se da ćemo tako i otvoriti novu prvenstvenu utrku – kaže Tomić i ističe:

- Momčad je u dobrom stanju, pripreme smo odradili kako treba. Novi se igrači dobro uklapaju, osjeća se nova energija i pozitivno raspoloženje u svlačionici. Svakako je lijepome ozračju pridonijela i spoznaja da u pripremama nismo osjetili gorčinu poraza u test-utakmicama, no svjesni smo da su natjecateljski dvoboji nešto sasvim drugo. Te su trening-utakmice samo pokazatelj idemo li u dobrom smjeru, a nakon dvoboja s Goricom dobit ćemo dio odgovora na upit o potencijalu ove momčadi – rekao je strateg Rijeke.

Kakvu Rijeku možemo očekivati u novoj sezoni?

- Vjerujem da ćemo biti na tragu lanjske Rijeke. Dakle, bit će to hitra, brza, okomita i napadački orijentirana Rijeka. Iako smo donedavno bili deficitarni na napadačkim pozicijama, dovedeni su neki igrači i popunjena je velika praznina nastala odlaskom Andrijaševića, Kulenovića, Menala i Yatekea. Bit će do kraja prijelaznog roka još dolazaka i odlazaka, „u hodu” će se događati promjene, pa ćemo tako tek početkom rujna imati uvid u pravo stanje stvari, tek ćemo onda moći objektivno procijeniti vrijednost i potencijal ove momčadi.

Tijekom priprema bili ste zadovoljni napadačkom igrom momčadi, ali ste i iskazali nezadovoljstvo zbog upadanja u „crnu rupu”. Jeste li otkrili uzroke i otklonili ih?

- Nadam se da smo uspjeli. Poanta je u tome da cijela momčad mora igrati obranu, taj defenzivni dio igre počinje od našeg prvog napadača. I nema tu previše mudrosti, svi moraju biti odgovorniji nego što su bili na test-utakmicama i onda će sve to bolje izgledati.

Kakvu Goricu očekujete?

- Gledali smo nekoliko njihovih pripremnih utakmica, ali i tu vrijedi spoznaja da su pripremni ogledi jedno, a natjecateljski dvoboji nešto drugo. Uglavnom, bit će Gorica dobra kao i lani, čvrsta i organiziranu, defenzivno jaka, s odličnim izlascima prema naprijed preko Lovrića, njihovog najboljeg igrača. Došao im je novi trener i donio je novu energiju, osvježili su momčad i pred nama je zahtjevan izazov. Vjerujem da možemo pronaći put do njihovih vrata, domaćini smo, zna se da preferiramo napadačku igru, tako će biti i u subotu.

Napokon se i gledatelji vraćaju na Rujevicu?

- Tome se najviše veselimo, imat ćemo opet „vjetar u leđa” s naših tribina! Zna se dobro što Rijeci znači potpora navijača, Rujevica je navijački „vruć” stadion i jedva čekamo susret s našim pristalicama.

Zanimljivo je da ste pripremali momčad s jednim veznim redom, a Gorici ćete sučeliti drugi! Naime, u prvom su planu kao starteri trebali biti Lončar, Čerin i Pavičić. No, Lončar je otišao, Čerin nije sasvim oporavljen od ozljede ramena, a Pavičić mora pauzirati zbog žutih kartona! Kako će izgledati vezni red protiv Gorice?

- Dogodilo nam se ono čega se svi treneri pribojavaju. No, s tim treba živjeti, pa iako smo najviše uigravali spomenuti tercet, morat ćemo pronaći drugo rješenje. Kako sad stvari stoje, u vezi će biti Lepinjica, Mudražija i Liber – kaže Tomić.

Dodajmo da će Rijeka u novoj sezoni imati i novog sponzora – potpisan je, naime, ugovor o marketinškoj suradnji s Daruvarskom pivovarom.

Linker
25. travanj 2024 01:42