ZELJKO HAJDINJAK Cropix
SN DOZNAJU

Rijeka radi na transfer bombi! Hit napadač odlazi za milijun manje od Oršića na Otok? ‘Interes je ogroman‘

Kako smatra njegov agent, Friganov izlazni transfer bit će jedan od većih u Rijekinoj povijesti
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 06. siječanj 2023. 20:49

Matija Frigan i pripremnu utakmicu protiv Goricu, baš kao i svaku pripremnu utakmicu pod vodstvom Jakirovića, počeo od prve minute, ovog puta zauzeo je mjesto krilnog napadača, dok je u samom vrhu bio po prvi put od prve minute bio Marco Djuričin.

Iako ovog puta nije zabio, 19-godišnji Frigan je još jednom pokazao svoje nogometno umijeće i talent koji ne prolazi nezapaženo kod brojnih klubova. Imena koja su u javnost “isplivala”, a koja bi rado vidjeli Frigana u svome dresu, talijanski su prvoligaši Spezia i Lecce, te MLS klub Portland Timbers, čije boje brani i nekadašnji branič Bijelih, Dario Župarić. Neslužbeno doznajemo kako je pristigla ponuda za Frigana iznosi između četiri i pet milijuna eura!

Za usporedbu, Dinamo je Mislava Oršića prodao Southamptonu za otprilike šest milijuna eura plus dva milijuna eura potencijalnih bonusa. To bi značilo da će Frigan otići za tek oko milijun eura manje nego za koliko je Oršić prodan na Otok.

image
MATT WATSON Matt Watson

Tomislav Puljić, vlasnik nogometne agencije Green Field sa sjedištem u Švicarskoj, a koja brine o karijeri mladog igrača Rijeke i U-21 reprezentativca Hrvatske, potvrdio nam je da za njegovog štićenika postoji već jedna konkretna ponuda.

- Tako je, na stolu imamo jednu konkretnu ponudu za Matiju i jako puno upita sa svih strana. Ne bi bilo ozbiljno s moje strane sada iznositi imena svih klubova, no interes za njegove usluge je stvarno velik - kazao je Puljić, u uvodu rekavši da je Friganu trenutno u Rijeci jako dobro.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

- Istina, Matija je jako zadovoljan trenutno, i kako se radi i kako se trenira pod vodstvom trenera Jakirovića i kompletnog novog stručnog stožera. Iz tog razloga se nama možda niti ne žuri realizirati ovaj transfer u zimskom prijelaznom roku, osim ako ne dođe baš neka ponuda koja se ne može odbiti. U svakom slučaju, želimo da svi na kraju budemo zadovoljni, prije svega HNK Rijeka, koja je Matiji pružila priliku za dokazivanje na velikoj pozornici, a onda je normalno da i igrač i mi kao njegovi zastupnici budemo zadovoljni tim potencijalnim poslom. Neka Matija samo bude zdrav i siguran sam da do ljeta može postići još desetak golova. U tom slučaju vam garantiram da se niti mi, niti klub nećemo moći obraniti od ponude i da će transfer Matije Frigana postati jedan od većih izlaznih transfera u novijoj povijesti Rijeke - kazao je Puljić.

Linker
25. travanj 2024 09:24