REUTERS/Shamil Zhumatov / REUTERS
REAKCIJE NAKON VELIKE POBJEDE

RIJEKINA VEDETA DOVELA ZEMLJU PRED POVIJESNI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO 'Pritiska nema, dok se euforija već polako osjeća, vratili smo vjeru...'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 03. rujan 2017. 23:51

Crna Gora ponovo sanja veliko natjecanje zahvaljujući pobjedi na gostovanju kod Kazahstana (3:0), ali i uvjerljivom porazu Poljske koja je deklasirana (0:4) na gostovanju kod Danske.

Iako su dva poraza iz studenoga prošle (Armenija) i ožujka ove godine (Poljska) u jednom trenutku udaljili Hrabrim sokolovima san o plasmanu na Svjetsko prvenstvo, rujan je počeo otvarati vrata baraža, listopad ih može potpuno odškrinuti, možda i donijeti nešto više momčadi Ljubiše Tumbakovića.


Vesovic Goal HD - Kazakhstan 0-1 Montenegro 01... by Goals_online

Prvi se pamti

Autor vodećeg pogotka za pobjedu u Kazahstanu bio je Marko Vešović koji je iskoristio proigravanje Stevana Jovetića i došao do reprezentativnog prvijenca. U pravom trenutku, baš kada je domaćin pokazao zube i nekoliko puta opasno zaprijetio.

- Prvi gol za reprezentaciju posebno se pamti, uz to je i dosta važan i zato je najdraži. Dodatne kvalifikacije su blizu, imamo dobar učinak, međutim Danci nas prate, ostvarili su uvjerljivu pobjedu protiv Poljske čemu se nismo nadali i dodatno zakomplicirali rasplet ove skupine - javio se Marko Vešović iz kampa reprezentacije uoči treninga.

Poslijepodne je prespavao nakon dugog puta iz Kazahstana za Crnu Goru, ali nakon kratkog odmora u fokusu je već bila Rumunjska koja u ponedjeljak dolazi u Podgoricu. Matematika je tu prilično jasna i jednostavna, pobjeda je ta koja Vešoviću i društvu dodatno podiže akcije za neko od vodeća dva mjesta u ovoj završnici kvalifikacija.

- Rumunjska je pred vratima, Danska idućeg mjeseca i za nas će to biti prijelomne utakmice. Sve je moguće, približili smo se i Poljacima tako da ako napravimo dobar rezultat u idućih 180 minuta možemo početi razmišljati i u smjeru da izravan plasman u Rusiju nije nemoguća misija, no pričekajmo ipak još malo. Držimo se one da idemo utakmicu po utakmicu i pokušat ćemo maksimalno iskoristiti prilike koje će se na ovom našem putu otvoriti.

Tek sada Crna Gora može dodatno žaliti za gubitkom bodova u već dobivenoj utakmici protiv Armenije ili promašajima koji su ih koštali poraza protiv Poljske, ali ofenzivac Rijeke naglašava da pritisak ne stanuje u svlačionici Hrabrih sokola.

- Pritiska nema, dok se euforija već polako osjeća. Ova generacija je vratila vjeru u reprezentaciju nakon mnogih sumnji, stadion će ponovo biti pun, ali to nas ne smije sputavati, sve što se od nas očekuje je da odigramo s maksimalnim angažmanom. Uvjerili smo se da je to jedini način za ostvariti pravi rezultat i pokušat ćemo biti uporni da u tome uspijemo.

Drugi pogodak protiv Kazakhstana djelo je Fatosa Bećiraja, nekadašnjeg napadača Dinama, pobjedu je potvrdio Marko Šimić, ali Stefan Savić i Stefan Jovetić nedvojbeno su prve zvijezde Crne Gore. Prvi je jedna od važnih karika Atletico Madrida, drugi novi igrač Monaca, ali u reprezentaciji svi zajedno čine skladnu cjelinu. Upravo to zajedništvo kojim ponovo odiše reprezentacija Crne Gore može biti razlog zbog kojeg će se nadmašiti ona 2011. godina, kada su u svojim drugim kvalifikacijama došli do doigravanja za Euro 2012. kroz skupinu s Engleskom i Švicarskom, pa zapeli u play-offu na Češkoj.

Jovetić i Savić vođe

- Jovetić i Savić su apsolutno predvodnici ove generacije, dok svi ostali podjednako kvalitetno dajemo svoj doprinos. Mislim da vlada stvarno odlična sinergija unutar momčadi, postoji balans koji izbornik Ljubiša Tumbaković sjajno drži. Mislim da je ta atmosfera iz svlačionice koju onda prenosimo na travnjak glavni razlog što imamo ovoliko bodova i drugo mjesto u skupini. Nadam se da ćemo na toj razini ostati i u utakmicama koje dolaze - zaključio je Marko Vešović.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
18. svibanj 2024 10:05