Santiago Sanchez

 INSTAGRAM
DRAMA UOČI SP-A

Riješen misterij nestalog navijača kojeg je upoznao i Modrić: Izgubio mu se svaki trag, pa otkrili da je u zatvoru!

Krenuo je pješke prema Katru, imao jasan cilj, a onda je upao u velike probleme
Piše: SNObjavljeno: 26. listopad 2022. 11:30

Početkom siječnja krenuo je pješke iz Španjolske prema Katru. Cilj mu je bio na nogama stići do mjesta održavanja nadolazećeg Svjetskog prvenstva koje počinje 20. studenog. Trebao je za ostvarenje tog pothvata prevaliti 11,000 kilometara od San Sebastián de los Reyesa pa sve do Katra, ali početkom listopada izgubio mu se svaki trag.

Iz španjolske radio postaje OndaCero još su ranije razgovarali su s njegovim prijateljem Miguelom Bergom koji im je rekao da "zadnje vijesti od njega datiraju iz 2. listopada, bio je u Iraku. Do tog dana sve je išlo u najboljem redu."

"Ovdje je vruće, ali je dobro", bila je njegova posljednja poruka.

No, misterij Santiaga Sáncheza je izgleda riješen. Španjolski mediji u srijedu su, pozivajući se na International Channel of Iran, objavili kako se spomenuti navijač nalazi u jednom iranskom zatvoru.

"Uhićen je u Saquezu, pograničnom gradu u iranskom Kurdistanu. S njim je i prevoditelj, a prevezen je u zatvor u Teheranu", prenosi Marca.

Daily Mail prenosi izvješća Hengawa, organizacije za ljudska prava, te Iran Internationala koja govore da je Sanchez uhićen nakon što je posjetio grob Mahse Amini. Riječ je, podsjetimo, o 22-godišnjoj djevojci koja je preminula 16. rujna, tri dana nakon što je privedena zato što nije pravilno nosila hidžab dok se nalazila u glavnom gradu Irana, Teheranu. Njena je smrt izazvala pobune diljem Irana, ali i burne reakcije iz drugih dijelova svijeta.

"Hengawovi izvori, čiji identiteti ostaju zaštićeni iz sigurnosnih razloga, izjavili su da se Santiago nalazi u pritvorskom centru iranske obavještajne službe u Sanandaju", stoji u tekstu koji prenosi britanski medij.

U jednom je izvješću Iran International u utorak citirao glasnogovornika iranskog pravosuđa koji je potvrdio da je više stranih državljana uhićeno pod optužbama da su pokušali naštetiti nacionalnoj sigurnosti. Moguće je da je među njima bio i Sanchez.

Sanchez je, spomenimo i to, još 2019. imao jedan pothvat kada je biciklom išao do Saudijske Arabije kako bi gledao Superkup utakmicu svog Real Madrida i gradskih rivala Atletica. Tada su ga dočekale brojne zvijezde Kraljevskoga kluba, uključujući tadašnjeg kapetana Sergija Ramosa, a među igračima je bio i naš Luka Modrić, piše španjolski AS.

Linker
14. svibanj 2024 05:00