PUMA/TWITTER
PREMIJERA NA MAKSIMIRU

Rimac dizajnirao najbrže kopačke na svijetu! Debi imaju protiv Hrvatske i nosit će ih samo jedan Francuz

Kopačke su teške svega 90 grama, a već u srijedu moći će ih na djelu vidjeti zagrebačka publika.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. listopad 2020. 12:18

Osim što u svojoj proizvodnji ima najbrži električni automobil na svijetu, jedan od naših najuspješnijih poduzetnika, Mate Rimac dizajnirao je sa svojim timom i najbrže kopačke na svijetu. Naravno, kopačke ne trče same, ali će ih dobiti 412 najboljih nogometaša ovog trenutka.

Prvi čovjek koji će te kopačke staviti na svoje noge je Antoine Griezmann. Dakle, premijeru će taj novi model s potpisom Pume imati u Maksimiru, na dvoboju Hrvatske i Francuske u Ligi nacija. E sad, zašto Griezmann, a ne recimo, Luka Modrić ili Kylian Mbappe...

Zato što Griezmann u razdoblju od 2015. do 2025. ima poseban osobni sponzorski ugovor s Pumom na 35 milijuna funti.

Model najnovijih Puminih kopački zove se PUMA ULTRA SL FG! i u ograničenoj će ediciji na tržište izaći svega 412 primjeraka. Tolika je naime, maksimalna brzina Rimčeva automobila pa se tu spajaju simbolike njemačkog i hrvatskog brenda.

- Cilj nam je bio stvoriti najbrže i najekstremnije kopačke za nogomet što je moguće, da ljudima omogućimo da zavire kako bi kopačke mogle biti dizajnirane u budućnosti - rekao je direktor proizvodnje Pume Dominique Gathier

Kopačke su izrađene od superlagane pletene mreže presvučene tankim slojem umjetne kože zbog duljeg vijeka trajanja i boljeg udarca lopte. Aerodinamični oblik kopačke ima i dva "prozorčića" na petama, što je izravno inspirirano izgledom Rimčeva automobila. I potplate su od ekstremno laganog materijala kako bi nogometaš postigao što veću brzinu i ubrzanje.

Linker
18. travanj 2024 06:57