Robert Lewandowski je dres Bayerna zamijenio Barcinim

 ERIC ESPADA Afp
PRESELIO U BARCELONU

Robert Lewandowski nije više mogao šutjeti: ‘U Bayernu si mi lagali, o meni se govorilo puno s**nja...‘

Poljski napadač je ovog ljeta bio jedna od glavnih tema na prijelaznom roku
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 30. srpanj 2022. 09:51

Dosadašnji dio ljetnog prijelaznog roka obilježila je saga o prijelazu Roberta Lewandowskog iz Bayerna u Barcelonu. Situacija se dramatično mijenjala iz dana u dan, ali poljski stroj za golove na koncu je ipak stigao na Camp Nou. Kamen spoticaja u cijeloj priči predstavljao je novac i visina odštete koju je bavarski velikan tražio za 33-godišnjeg napadača. Tek nakon što su Katalonci na Allianz Arenu poslali ponudu od 45 milijuna eura, Poljak je dobio blagoslov od svojih, sada već bivših poslodavaca, da može ići.

Za vrijeme trajanja njemačko-španjolske "sapunice", svjetski mediji na dnevnoj su bazi izveštavali u razvoju situacije na relaciji München - Barcelona. Između ostalog pisalo se i da je Lewandowski želio napustiti Bayern zbog bijesa jer ga je aktualni njemački prvak u jednom trenutku planirao zamijeniti Erlingom Haalandom, ali on je to sada demantirao.

"Nema to veze s njim. Ja sam čovjek kojem je istina najvažnija, pa i kad je loša po mene. Ne želim vam otkriti što se točno događalo, ali nije to zbog njega. Ne vidim zašto bi bio problem da je došao u Bayern", rekao je novi centarfor Barcelone za ESPN pa dodao:

"Određeni ljudi su mi lagali. Jedno su pričali, a drugo radili.Htio sam da sve bude čisto, a nekima je to bio problem. Osjetio sam to i znao sam da je pravi trenutak da odem iz kluba. Osjećam da sam sada na pravom mjestu. Bilo je vrijeme za novo poglavlje u životu i karijeri. Dosta je bilo politike u posljednjih nekoliko tjedana kada sam pokušavao otići. Klub je pokušavao pronaći razlog zbog kojeg me prodaje jer im je bilo teško sve objasniti navijačima. Morao sam prihvatiti takav odnos iako se o meni govorilo dosta gluposti i s**nja. To nisu bile istine, ali znam da su i danas navijači na mojoj strani."

Lewandowski je u Bayern došao 2014. godine iz Borussije Dortmund i od tada u dresu bavarskog kluba osvojio osam titula njemačkog prvaka, tri nacionalna kupa i pet superkupova. U sezoni 2019./2020. podigao je i "sveti gral" klupskog nogometa - naslov pobjednika Lige prvaka, a kasnijom Bayernovom pobjedom nad Sevillom koja je osvojila Europsku ligu, došao je i do UEFA-inog superkupa. Također, 2021. se okitio i naslovom svjetskog klupskog prvaka. U osam sezona nastupio je 375 puta i pritom zabio 344 gola te upisao 72 asistencije. Sada je okrenuo novu stranicu u karijeri, a čelnici "blaugrane" nadaju se da će ih upravo on voditi prema starim stazama slave, uspjeha i trofeja.

Linker
18. travanj 2024 21:01