PACO SERINELLI Afp
ODLAZAK NOGOMETNIH LEGENDI

Roberto Mancini potpuno shrvan: "Nekoliko dana nakon Siniše, izgubio sam i svojeg mlađeg brata...‘

Talijanski izbornik s obojicom je dijelio svlačionicu u klubovima Serie A
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 07. siječanj 2023. 13:29

Dok se svijet oprašta od legendarnog Gianluce Viallija, bivšeg talijanskog napadača koji je u 59. godini u petak preminuo od raka gušterače oglasio se i aktualni talijanski izobrnik Roberto Manicini koji je s Viallijem dijelio svlačionicu u Sampdoriji od 1984. do 1992., a jednako tako i u reprezentaciji. Bili su toliko povezani da ga je Mancini vratio u reprezentaciju kao tehničkog direktora te se dvojac okitio naslovom europskog prvaka prije dvije godine. Za talijanske medije rekao je kako su bili izrazito povezani te je, nakon Siniše Mihajlovića, u kratkom razdoblju izgubio još jednog brata. U razgovoru za Gazzettu dello Sport talijanski se izbornik prisjetio njihova posljednjeg susreta 29. prosinca.

image
LAURENCE GRIFFITHS Afp

- Bio je nemoćan, slaboga glasa, ali i dalje duhovit. Razgovarali smo pomalo o svemu, čak me pitao o okupljanju mladih igrača u prosincu. Želio je znati kako se projekt razvija - ispričao je Mancini pa nastavio:

- Nekoliko dana nakon Sinišina oproštaja izgubio sam još jednog brata, kako sam ga volio zvati, svog mlađeg brata.

Manicni je sa Sinišom Mihajlovićem koji je 16. prosinca 2022. godine preminuo nakon bolesti leukemije s kojom je od 2019. godine vodio duge borbe, dijelio svlačionicu i u Sampdoriji i u Laziju gdje su osvajali naslove talijanskog prvaka.

Linker
02. svibanj 2024 06:40