Roko Šimić
 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
NOVA SJAJNA VIJEST

Roko Šimić bi mogao debitirati u Ligi prvaka? Hrvatski talent priključen prvoj momčadi...

Mladi hrvatski napadač Roko Šimić (18) u velikoj je golgeterskoj formi
Piše: Toni RoićObjavljeno: 18. listopad 2021. 17:13

Sjajnu igru pokazuje kako austrijskom drugoligašu Lieferingu, tako u dresu hrvatske reprezentacije U-21, a nagrada bi mogla doći u vidu ulaska u prvu momčad austrijskog prvaka Red Bull Salzburga.

Šimić i jest njegov član, nedavno je potpisao i poboljšni ugovor do 2025. godine, a Liefering je službeno druga momčad tog kluba koja se natječe u rangu niže.

Salzburgov trener Matthias Jaissle trenutačno je suočen s ozljedom velikog slovenskog talenta, 18-godišnjeg Benjamina Šeška, izvan stroja je i Malijac Sekou Koita, tako da od klasičnih napadača Jaissle na raspolaganju ima samo Adeyemija i Adamua.

U srijedu Salzburg igra doma protiv Wolfsburga u skupini Lige prvaka, a u ponedjeljak ujutro imao je zatvoreni trening na kojem je bio i Roko Šimić. Nakon odrađenog treninga Roko je i priključen prvom sastavu, te će već u srijedu kandidirati za nastup u Ligi prvaka protiv njemačkog kluba.

Bude li zaista tako, bit će to za Šimića najbolje priznanje za sedam postignutih golova u dresu Lieferinga ove sezone, te nedavni hat-trick za mladu reprezentaciju Hrvatske na gostovanju u Azerbajdžanu.

Linker
25. travanj 2024 09:48