Ronaldinho na predstavljanju u Barceloni

 JOSE JORDAN/AFP/PROFIMEDIA
BRAZILSKI MAJSTOR

Ronaldinho je prije točno 20 godina stigao u Barçu, ali bio je korak do drugog velikana: ‘Zvao me predsjednik‘

U katalonskom klubu proveo je pet godina, upisavši 207 nastupa uz 94 pogotka i 70 asistencija
Piše: SNObjavljeno: 20. srpanj 2023. 11:40

Osjećate li se staro? Iduća informacija mogla bi vas natjerati na takvo razmišljanje. Na jučerašnji dan (19. srpnja), prije točno 20 godina, Ronaldinho je stigao u Barcelonu iz PSG-a. Brazilski velemajstor na Camp Nou prešao je u transferu vrijednom 32 milijuna eura. Iznos je to, koji bi u današnjim tržnišnim okvirima nogometa, bio karakteriziran kao - "sitnica".

No, njegov put mogao je biti potpuno drugačiji. Sir Alex Ferguson bio je očaran njegovim umijećem, posebno na Svjetskom prvenstvu 2002., a Manchester United bio je vrlo blizu potpisa s Ronaldinhom. Od transfera ga je dijelilo svega 48 sati, do zaključenja posla ostali su tek detalji. Ipak, jedan poziv promijenio je sve.

U tim su trenucima bitku za predsjedničko mjesto u Barceloni vodili Joan Laporta i Sandro Rosell. U kampanji se pričalo o svakojakim bombastičnim pojačanjima, a Ronaldinho je bio jedan od aduta.

- Rosell me nazvao i pitao: "Hoćeš li doći ako postanem predsjednik?". Dao sam mu potvrdan odgovor, iako sam bio jako blizu Uniteda. Ponovno me nazvao, rekao je da će dobiti izbore i obećao sam mu da ću zaigrati za Barçu - prisjetio se Ronaldinho.

U katalonskom klubu proveo je pet godina, upisavši 207 nastupa uz 94 pogotka i 70 asistencija.

Linker
26. travanj 2024 07:16