Cristiano Ronaldo
 OLI SCARFF Afp
NOVI ZAOKRET

Ronaldo će biti oslobođen optužbi za silovanje? Evo zašto bi se mogao odbaciti jedan od ključnih dokaza

Portugalac će na ponovljenom suđenju za silovanje Kathryn Mayorge biti oslobođen svih optužbi
Piše: SNObjavljeno: 08. listopad 2021. 11:24

Cristiano Ronaldo bi uskoro trebao biti oslobođen svih optužbi za sliovanje za koje ga je optužila američka manekenka Kathryn Mayorga čija obitelj od Portugalca traži 200 milijuna dolara odštete, piše Sport 1.

Spomenuti izvor piše kako je sudac nadležan za ovaj slučaj dao preporuku da se odbace sve optužbe zato što je komunikacija na kojoj se iste temelje objavljena u sklopu Football Leaksa i kao takva ne stoji na sudu. Riječ je o privatnoj komunikacije između Ronalda i njegova odvjetnika koja je povjeriljiva i ne može biti dokaz na sudu.

Podsjetimo, Mayorga je Ronalda optužila da ju je 2009. godine silovao u Las Vegasu, a godinu dana kasnije su se nagodili na 300.000 eura izvan suda kako sve ne bi izašlo u javnost. Ipak, 2018. godine kada se pojavio Me Too pokret Mayorga je ipak izašla u javnost i Ronalda prijavila policiji.

Prvu sudsku parnicu, koju je podigla uz opravdanje da je bila "mentalno potkapacitirana zbog stresa" kada je uzela 300.000 eura od Ronalda, je izgubila jer nije imala dokaza, a sada bi se novi dokazi mogli proglasiti nevažećima pa je izgledno da ni ovoga puta neće dobiti traženu odštetu.

U optužnici stoji kako je Ronaldo nakon transfera iz Manchester Uniteda u Real slavio u noćnom klubu u Vegasu, a Mayorga je tamo radila kao hostesa. Portugalac je nju i prijateljice odveo u apartman na zabavu, a priznao je i da je bilo seksa, ali ne bez pristanka kako tvrdi Amerikanka.

Sve se zakompliciralo za Ronalda kada je Der Spiegel prije tri godine objavio Football Leaks i predočio komunikaciju Portugalca i njegovog odvjetnika. Ronaldo je od pravnog tima dobio upitnik od 27 stranica u kojem je trebao detaljno opisati što se dogodilo kako bi se pripremila njegova obrana.

"Rekla mi je 'ne' i više puta tražila da prestanem. Rekla je da ne želi seks jer smo se tek upoznali, ali me uhvatila za penis. Nisam dugo mijenjao pozu. Rekla je da nije htjela odnos, ali je bila dostupna. Uz to, primijetio sam i nekoliko modrica na njenom tijelu", napisao je Ronaldo što su odvjetnici prepravili samo u "ne".

Ronaldo je već u razgovoru s Mayorgom rekao a mu je žao.

"Rekla mi je da sam šupak i da sam ju prisilio. Nazvala me idiotom i rekla da nije kao druge. Odogovorio sam da mi je žao", priznao je Ronaldo odvjetnicima.

Spiegel zaključuje kako je ovaj dokument pokazao da je Amerikanka bila prisiljena na seks i da posjeduje još dokaza, no ovo bi sve moglo pasti na sudu jer je riječ o povjerljivoj komunikaciji između odvjetnika i klijenta.

Linker
02. svibanj 2024 12:22