Ronaldo s partnericom Georginom Rodriguez na dodjeli nagrade
 REUTERS
POVRATAK U MADRID

RONALDO DOBIO NAGRADU 'LEGENDA' I KATEGORIČKI USTVRDIO 'Siguran sam da će Real imati veliku sezonu. A znam i gdje će iduće sezone igrati Neymar!'

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 01. kolovoz 2019. 15:14

Cristiano Ronaldo i Florentino Perez sreli su se u Madridu godinu dana nakon što je najbolji strijelac u povijesti kluba otišao iz Real Madrida u Juventus. Susret kojeg su organizirale novine Marca dodijelivši 34-godišnjem igraču nagradu Legenda, za sva dosadašnja postignuća, činio se srdačnim. Kao da nikada nije bilo nesuglasica između Ronalda i Pereza. Predsjednik je na postavljenoj pozornici zagrlio nogometaša, nešto mu šapnuo, a iz publike su se čuli povici “predsjedniče, dovedi ga”, “dovedi ga, molim te”.

Soccer Football - Cristiano Ronaldo receives the MARCA Legend award - Reina Victoria Theater, Madrid, Spain - July 29, 2019   Cristiano Ronaldo embraces Real Madrid president Florentino Perez during the presentation   REUTERS/Juan Medina
REUTERS

Ronaldo, koji je bijeli dres nosio od 2009. do 2018., nasmijao se. Nakon što mu je jedan dječak obučen u dres Real Madrida rekao kako mu je žao što je otišao, Portugalac mu je uzvratio: - I meni je žao.

Juve i Liga prvaka

Pa se glasno nasmijao. Prije godinu dana je htio novi ugovor s Real Madridom no Perez je odbio ispuniti njegov zahtjev te mu povećati plaću. Zatim je otišao u torinsku Staru damu.

- Trebala mi je dodatna motivacija nakon svega što sam osvojio u Madridu. Bila mi je potrebna promjena kako bih izrazio svoj nogomet jer sam uvjeren da još uvijek puno toga mogu pružiti - rekao je Ronaldo koji je prošle sezone osvojio talijansko prvenstvo i Kup, a s Portugalom Ligu nacija.

Ove sezone će s Juventusom pokušati osvojiti Ligu prvaka, natjecanje čiji je pehar podigao četiri puta s Real Madridom i jednom s Manchester Unitedom. - Ovdje nije riječ o tome koliko klub uloži novca. To tako ne funkcionira. Koliko je primjerice Barcelona investirala novca u igrače u posljednjih pet godina pa nije osvojila Ligu prvaka. Juve se dobro pojačao te će se boriti za taj trofej, no uspjeh će ovisiti o puno faktora. S obzirom kako se radi u Juventusu, sigurno će osvojiti Ligu prvaka u iduće dvije godine. Ima sve sastojke za to - dodao je.

Snažna Barcelona

Premda njegov povratak u Real Madrid kao igrača više nije izgledan, jednog dana se spreman vratiti u Madrid gdje je živio devet godina. - Madrid je grad moje prošlosti, mojih sinova, tu sam upoznao djevojku... Ne isključujem život u njemu jednog dana - izjavio je.

Barcelona je dovela iz Atletica napadača Antoinea Griezmanna u cilju osvajanja Lige prvaka. - Barcelonu opet vidim snažnom. Dobro se pojačala De Jongom i Griezmannom baš kao lani s Coutinhom i Dembeleom... Uvijek je to jedna od najboljih momčadi na svijetu. Baš kao i Real Madrid s Hazardom, Jovićem, Mendyjem... Juve također. Pratim Real Madrid jer je ondje moja ostavština, moji prijatelji i klub s kojim sam najviše trofeja osvojio. Siguran sam, 100 posto, da će imati uspješnu sezonu - dodao je Ronaldo.

Ronaldo smatra da će brazilski napadač Neymar ostati ovo ljeto u PSG-u. - On je veliki igrač, imamo dobar odnos. Nedavno smo se fotografirali zajedno. Puno se govori o njemu, da će u Real, Barcelonu, Juve... To je posao medija jer moraju prodati nešto, no smatram da će on ostati u Parizu. A ne bude li tako, neka ode ondje gdje će biti sretan i gdje može pokazati svoj nogomet. I neka ne bude ozlijeđen - rekao je Ronaldo.

Linker
07. svibanj 2024 00:14