Igrači Real Valladolida

 FEDERICO TITONE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
POZAMAŠAN IZNOS

Ronaldo dobio ponudu od 29 milijuna eura, odluku je donio bez razmišljanja

Inexo bi, prema navodima, bio voljan kupiti 66 posto dionica za 28,7 milijuna
Piše: SNObjavljeno: 21. svibanj 2024. 11:24

Ronaldo Nazario, predsjednik i najveći dioničar Real Valladolida (82 posto), odbio je ponudu od 28,7 milijuna eura građevinske tvrtke Inexo da kupi 66 posto dionica u vlasništvu bivšeg brazilskog nogometaša i tako preuzme kontrolu nad klubom.

Ponuda Inexoa, tvrtke stvorene prije trinaest godina u vlasništvu Javiera Recia i Sergia Rella, dogodila se tri tjedna nakon što je Ronaldo prodao svoj udio u brazilskom Cruzeiru, te objavio da će njegov postotak u Real Valladolidu biti sljedeći na prodaju.

Vijest je u medijski prostor donio Radio Valladolid, kao i Ronaldovo odbijanje da se riješi 66 posto svojih dionica, jer je ponuda, prema pisanju lista ‘El Norte de Castilla‘, ispod tržišne vrijednosti po mišljenju predsjednika. Ronaldo smatra kako bi ponuda između 40 i 50 milijuna eura, ili oko 70 do 80 milijuna, ovisno o tome nalazi li se Rayo u La Ligi ili ne, bila poštena cifra za njegov udio u klubu. Spomenut iznos daleko je od ponude Inexoa, tvrtke koja je sponzorirala Real Valladolid tijekom pandemije i koja je izvela posljednja preuređenja klupskog stadiona.

image

Ronaldo Nazario

AGIF/DDP USA/PROFIMEDIA Agif/ddp Usa/profimedia

Inexo bi, prema navodima, bio voljan kupiti 66 posto dionica za 28,7 milijuna u skladu sa sljedećom kronologijom isplate: 10 milijuna u trenutku prodaje, još 10 milijuna do kraja 2025. godine i preostalih 8,7 milijuna do sredine 2027. godine. U slučaju da klub osigura promociju u La Ligu, Inexo bi doprinio s još osam milijuna eura više.

Linker
21. svibanj 2024 11:24