JORGE FERRARI Afp
RAZLIČITA KULTURA

Ronaldo još nije ni registriran, a već je upleten u novi skandal: Georgina i on krše zakon Saudijske Arabije!

‘Vlasti su počele zatvarati jedno oko na takve slučajeve, posebno kada su u pitanju stranci‘
Piše: SN/HinaObjavljeno: 05. siječanj 2023. 16:23

Cristiano Ronaldo i njegov odlazak u Al-Nassr je i dalje jedna od najvećih tema u nogometnom svijetu, ali i izvan njega. Tako se sada postavlja pitanje hoće li saudijske vlasti kazniti nogometaša i njegovu partnericu Georginu Rodriguez zbog kršenja tamošnjih zakona.

Naime, Cristiano Ronaldo i Georgina nisu vjenčani, a prema zakonima Saudijske Arabije nije dozvoljeno da nevjenčani par živi zajedno. Španjolski Sport je po tom pitanju kontaktirao saudijske odvjetnike koji su im rekli kako ipak ne bi trebalo biti problema za slavnog Portugalca i njegovu partnericu.

"Iako zakon i dalje zabranjuje zajednički život bez braka, vlasti su počele zatvarati jedno oko na takve slučajeve, posebno kada su u pitanju stranci. Naravno, ako se dogodi neka kriminalna radnja, onda će vlast reagirati", rekao je jedan saudijski odvjetnik koji je želio ostati anoniman.

Ronaldo još nije ni registriran

Portugalska nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo, koji će u 37. godini produžiti karijeru u Saudijskoj Arabiji, morat će pričekati na debi u dresu novog kluba Al-Nasr jer još nije ni registriran, piše AFP.

Kako potonji klub ima previše registriranih stranaca, njegov debi bi mogao biti odgođen, javlja francuska novinska agencija AFP.

Ronaldo, koji će prema neslužbenim podacima u sljedeće dvije i pol godine zaraditi više od 200 milijuna eura, u utorak je uz fanfare prisustvovao predstavljanju novog klupskog dresa.Rekao je da bi volio što prije zaigrati za svoj novi klub, koji već danas ima utakmicu protiv Al-Ta‘eea.

No, Portugalac je već deveti stranac kluba, dok saudijske vlasti klubovima dopuštaju najviše osam stranaca.

"Al-Nasr ga još nije registrirao jer nema slobodnog mjesta za stranog igrača", rekao je za AFP predstavnik kluba koji nije želio biti imenovan."Jedan od stranih igrača mora otići kako bi registrirao Ronalda, bilo prodajom ili sporazumnim raskidom", dodao je dužnosnik kluba.

Također još nema službene potvrde o tome hoće li Ronaldo ipak morati odslužiti dvije utakmice FA-ove zabrane od studenog jer je razbio mobitel tinejdžerskog navijača nakon što je Manchester United, njegov tadašnji klub, izgubio od Evertona.

Linker
24. travanj 2024 01:43