POWER SPORT IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
INTERVJU PORTUGALSKE IKONE

Ronaldo: ‘Messi i ja? Nismo prijatelji, ali naša ostavština živi, a na kraju nisam ispao luđak s tim potezom‘

"Znao sam da će se dogoditi. Rekao sam to prije šest mjeseci i svi su mislili da sam lud"
Piše: SNObjavljeno: 08. rujan 2023. 06:42

Lionel Messi protiv Cristiana Ronalda, Cristiano Ronaldo protiv Lionela Messija... Uživali smo u tom duelu, pisali smo tisuće stranica o njihovim okršajima, u konačnici, živjeli smo to dugogodišnje rivalstvo koje je sada - prema riječima legendarnog Portugalca - gotovo.

- Ne vidim više stvari na taj način, rivalstvo je završilo. Bilo je dobro, gledatelji su uživali. Promijenili smo povijest nogometa. Oni koji vole Cristiana Ronalda ne moraju mrziti Lionela Messija, i obrnuto. Cijenjeni smo diljem svijeta, to je najbitnije - rekao je Ronaldo.

I jedan i drugi su napustili europske travnjake, a sada navijače usrećuju u Saudijskoj Arabiji, odnosno SAD-u.

- On je slijedio svoj put i ja sam slijedio svoj, bez obzira na igranje izvan Europe. Prema onome što vidim, ide mu dobro, kao i meni. Naša ostavština živi, ali ja ne vidim to kao rivalstvo. Dijelili smo pozornicu mnogo puta, dugih 15 godina. Ne kažem da smo prijatelji, nikad nisam večerao s njim, ali smo mi smo profesionalni kolege i međusobno se poštujemo - poručio je napadač Al-Nassra, koji je progovorio i o fenomenu saudijske lige i dolaska renomiranih imena.

- Znao sam da će se dogoditi. Rekao sam to prije šest mjeseci i svi su mislili da sam lud. Na kraju krajeva, luđak ipak nije ispao luđak, ispada da je normalno igrati u arapskoj ligi. Za mene je bila velika privilegija promijeniti kulturu jedne zemlje u nogometnom smislu. Bio sam pionir i ponosan sam na to. Uvijek se želim razvijati, tako da bude vrhunska - zaključio je.

Linker
17. svibanj 2024 16:25