ANTONIO SCORZA Afp
19 GODINA KASNIJE

Ronaldo napokon otkrio tajnu najružnije frizure ikad: ‘Ispričavam se svim majkama koje su to gledale...‘

Ta je frizura tada bila isto što je i danas, očajna, ali klinci su, naravno, kopirali svog idola
Piše: Dean BauerObjavljeno: 31. ožujak 2021. 16:12

Prije gotovo dva desetljeća, na prvom nogometnom svjetskom prvenstvu koje su istodobno organizirale dvije države, Japan i Koreja 2002., prvakom je postao Brazil.

Za sve imalo bolje poznavatelje nogometa, dobro znan podatak. Baš kao što će se mnogi sjetiti i da se na tom turniru sve baš “vrtjelo” oko Ronalda. Onog “pravog” Ronalda, da se razumijemo. najbolji igrač, najbolji strijela, najbolji sve... I da, vlasnik najužasnije frizure ili šišanja u svijetu nogometa. Koju je svijetu predstavio u finalu SP.

Skoro 20 godina kasnije priznaje to i sam Ronaldo.

-Užasno - podsjetio se Ronaldo svog izgleda za američki “Sports Illustrated” i odmah ponudio ispriku.

- Ispričavam se svim majkama koje su morale gledaju svoje sinove kako nose takvu frizuru - veli Ronaldo danas.

Sjećate se vjerojatno praktički ošišane glave, s tek naprijed ostavljenim malenim dijelom u obliku trokuta. Ta je frizura tada bila isto što je i danas, očajna! Međutim, u ljeto 2002. malo koji klinac nije želio biti Ronaldo, igrati kao Ronaldo, a onda jasno i izgledati, imati frizuru kao Ronaldo.

Brazilac je sada i pojasnio zašto se uopće onako ošišao.

- U polufinalu protiv Turske sam se ozlijedio. Ništa previše i prestrašno, ali bio sam ozlijeđen, te su svi govorili samo o tomu. Prvenstveno novinari. Onda sam se odlučio ošišati na ovakav neobičan način i takav sam došao na trening. Istog trenutka, svi novinari su zaboravili više na moju ozljedu, samo su se raspisali o frizuri, zašto, kako, što predstavlja, šaljem li neku poruku... Mogao sam se mirno fokusirati na trening. Nisam ponosan na frizuru, ali poslužila je svrsi - priznao je danas Ronaldo i odaslao poruku praktički i o površnosti medija.

Linker
06. travanj 2024 11:49