ALBERTO GARDIN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Alberto Gardin/zuma Press/profimedia
RAZLJUTIO GRADONAČELNIKA

‘Ronaldo nema pojma gdje se nalazi, a to što mi je napravio je bilo sramotno, jedan jako ružan kraj priče‘

‘Ne zna ni državu u kojoj živi, ni grad u koji je sletio. Ono što on želi nije moguće u Španjolskoj‘
Piše: Domagoj KoprivnjakObjavljeno: 06. lipanj 2023. 11:28

Real Valladolid, čiji je većinski vlasnik Ronaldo Nazario nije se dugo zadržao u najvišem rangu španjolskog nogometa. U posljednjem kolu remizirali su s Getafeom što im nije bilo dovoljno za ostanak u ligi, a upravo je na toj utakmici ‘pukla ljubav‘ između Ronalda i privremenog gradonačelnika Valladolida Óscara Puentea koji svoju funkciju obavlja još samo deset dana.

Puente se prvo požalio da mu nisu dopustili da u posljednjoj utakmici sjedi na mjestu gdje je uobičajeno sjedio, a zatim, kako prenosi Marca, gradonačelniku također nije jasno što je Ronaldo učinio s novcem koji je dodijelio klubu.

- Čitavu me utakmicu izbjegavao. Ja sam gradonačelnik još desetak dana, ali ovog puta se po prvi put dogodilo da nisam imao svoje klasično mjesto na stadionu. Ovo je jedan jako ružan završetak priče. Podvrgnuli su me sramoti, ako tako razmišljaju ljudi koji su u vrhu, onda se sportu ne piše dobro - rekao je Puente, pa nastavio:

- Veliki problem Ronalda je što on zapravo ne zna gdje se nalazi. Ne zna ni državu u kojoj živi, ni grad u koji je sletio. Ono što on želi nije moguće u Španjolskoj. Ni ja mu ne mogu dati stadion niti mu ga dati na 50 godina uz preuzimanje troškova. Postigao sam s njim dogovor koji čeka potpis. Gradsko vijeće Valladolida uložilo je pet milijuna eura u klub. Nemam evidenciju o tome što je klub napravio s tim novcem - rekao je Puente.

image
AGIF/DDP USA/PROFIMEDIA Agif/ddp Usa/profimedia

S druge strane Ronaldo ne misli napustiti ili prodati klub i tvrdi da je financijska situacija kluba stabilna. Valladolid je do sada u novi stadion uložio 18 milijuna eura, no nije pretjerano zadovoljan odnosom s gradonačelnikom.

- Razumijem da bi administrativni postupci mogli biti spori, ali Óscar Puente nije učinio puno za Valladolid. Imali smo mnoga obećanja od Gradskog vijeća koja se nisu ostvarila - rekao je Ronaldo nakon ispadanja Valladolida iz La Lige.

Nakon kritika na posljednjoj konferenciji za novinare Puente je odlučio odgovoriti vlasniku Valladolida, a kako i sam kaže situacija ga ne iznenađuje.

- Ova situacija s Ronaldom nije ništa novo. Slušao sam i bilo je prilično iznenađujuće. Ne analizira tko je doveo momčad do ispadanja u drugu ligu čak dva puta u četiri godine. Nitko na konferenciji za novinare ne preuzima krivicu i odgovornost, a umjesto toga svi krive nas - rekao je Puente.

Privremeni gradonačelnik ostavio je poruku za novog gradonačelnika kojem je poručio kako se nositi s vlasnikom kluba.

- Ronaldove izjave o meni imaju dvostruku namjeru. Prvo da stvori dimnu zavjesu oko svega što se događa s klubom, a drugo da ostavi upozorenje sljedećem gradonačelniku kao oblik ucjene ili pristaneš na sve ili vidi što ću učiniti - završio je Puente.

Linker
22. travanj 2024 21:32