Cristiano Ronaldo i Jorge Mendes

 FABIO FERRARI Afp
NIJE SVE U NOVCU

Ronaldo ruši sve mostove: Vlastiti kum mu okrenuo leđa nakon dva desetljeća, to ga je koštalo 30 milijuna!

Superagent je bio ljut na Cristiana Ronalda zbog intervjua kojeg je nogometaš dao Piersu Morganu.
Piše: SNObjavljeno: 04. siječanj 2023. 15:07

Cristiano Ronaldo i Jorge Mendes. Odnos između jednog od najboljih nogometaša svih vremena i supermenadžera je izgledao neraskidiv jer se jedan nije mogao zamisliti bez drugoga, ali i taj je odnos došao do svojeg kraja. Kako donose portugalski mediji, Mendes nije sudjelovao u poslu u kojem je Cristiano Ronaldo otišao u Al-Nassr jer su njih dvojica prekinuli poslovnu suradnju koja je trajala oko 20 godina.

Odnos između ovog dvojca navodno je počeo pucati kada je Cristiano Ronaldo odlučio napustiti Juventus. Mendes je bio protiv tog poteza, ali mu je uspio srediti prelazak u Manchester United, ali nije mogao opravdavati ponašanje nogometaša kada mu je prestalo cvjetati cvijeće na Old Traffordu.

Kada je Cristiano Ronaldo prošlog ljeta zatražio odlazak iz Uniteda, Mendes mu je pokušao pronaći klub, ali pravih ponuda osim one iz Saudijske Arabije nije bilo. No, nogometaš je odugovlačio, a portugalski mediji pišu kako je to Mendesa jako ljutilo, ali ipak nije prelilo čašu. To se dogodilo kada je Cristiano Ronaldo odlučio dati kontroverzni intervju Piersu Morganu.

Nevjerojatan broj negativnih stvari koje je Cristiano Ronaldo izrekao o Manchester Unitedu nije se svidjelo Mendesu te je on nakon toga prekinuo suradnju s njim. Umjesto Mendesa odlazak u Al-Nassr je dogovorio njegov nekadašnji suradnik Ricardo Regufe koji je ispregovarao plaću od 200 milijuna eura godišnje.

Regufe je tako na ime provizije dobio 30 milijuna eura. Mendes je sigurno bio svjestan da bi i on mogao doći do tog iznosa, ali je očigledno odlučio da mu je dugoročni odnos s Manchester Unitedom važniji od te zarade, koliko god ona velika bila...

Linker
16. travanj 2024 22:07