MIGUEL MEDINA Afp
TRAŽI IZLAZ

Ronaldo silno želi otići, Real odbacio svaku ideju o njegovom povratku, spasiti ga može jedino - Mbappe!

Plan o odlasku zasad nije ni blizu realizacije, a ne sviđaju mu se ni ideje novog trenera Juvea...
Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 04. kolovoz 2021. 08:23

Iako se Cristiano Ronaldo prije tjedan dana priključio momčadi Juventusa i počeo s pripremama za novu sezonu, njegov se plan da napusti Staru damu i dalje nije promijenio.

Talijanski Corriere dello Sport otkrio je kako Ronaldo i dalje želi otići te da njegov agent Jorge Mendes ima pune ruke posla da pronađe nekakvo rješenje. S obzirom na to da smo već zakoračili u kolovoz i da sezona samo što nije počela, Ronaldova želja se neće tek tako lako ostvariti, a veliki faktor u cijeloj priči je Kylian Mbappé.

Naime, napusti li Mbappé do kraja ljeta PSG, za vjerovati je da bi Ronaldo odmah dobio ponudu iz Pariza. Predsjednik Real Madrida Florentino Perez će do kraja prijelaznog roka pokušati dovesti Mbappéa, vjeruju talijanski mediji. Ishod koji bi omogućio Ronaldov odlazak.

Mbappe ostaje

Francuski Le Parisien je međutim objavio kako je Mbappéov ostanak ovoga ljeta gotovo zagarantiran. Mladi se Francuz takoreći pomirio s čelnicima kluba i izgladio odnose koji su se malo zakomplicirali ovoga ljeta. Iako i dalje nema namjere produljiti ugovor, Mbappé je u potpunosti posvećen PSG-u s kojim želi odigrati što je bolje moguću posljednju sezonu. Ugovor mu istječe iduće ljeto.

Naravno, logična odluka kluba bila bi prodaja Mbappéa, igrača s potencijalom da postane najskuplji u povijesti nogometa, prije nego što mu istekne ugovor. Parižani se međutim i dalje nadaju obnovi ugovora i vjeruju da će ga uspjeti nagovoriti na ostanak u narednim mjesecima.

Za Ronalda su to loše vijesti jer je PSG više-manje jedini ozbiljan kandidat za njegov potpis. Spominje se još i povratak u Real Madrid, kao i povratak u Manchester United, no to su neizgledni scenariji. - Povratak Ronalda stvarno ne bi imao nikakvog smisla - odbacio je takvu mogućnost u začetku Florentino Perez, prvi čovjek Kraljevskog kluba.

Ne ode li dakle Mbappé ovoga ljeta iz PSG-a, Ronaldo će vrlo vjerojatno ostati u dresu Juventusa i igrati u nešto drukčijem okruženju kod Massimiliana Allegrija. Kao i kod Mbappéa, ugovor mu istječe na kraju sezone pa si može priuštiti još jednu godinu s Juventusom. Ono što bi Ronaldu moglo smetati je način na koji Allegri planira voditi Staru damu. Očekuje se da će Dybala ponovno postati fokalna točka momčadi, to jest da bi Ronaldova uloga mogla nešto oslabjeti.

Allegri svejedno računa na Ronalda kako je rekao prije tjedan dana: - Ronaldo je odličan igrač i pametan čovjek. Pričao sam s njim, kao i s ostalima. Rekao sam mu da je ovo iznimno bitna sezona. Istaknuo sam da ga čeka veća odgovornost jer imamo mlađu momčad od one kada je stigao prije tri godine. Što se toga tiče, očekujem puno od njega. U dobroj je kondiciji - rekao je Allegri pa dodao: - Vjerujem da nije bilo lagano kontrolirati sve ove igrače posljednjih godinu i pol.

Kao i kod Ronalda i Mbappéa, i Dybali ugovor istječe na kraju ove sezone. Kod njega međutim postoje pozitivni znakovi glede obnove o kojoj se već skoro godinu dana priča. Dybala bi vjerojatno napustio klub da se Allegri nije vratio, ali povratak starog trenera mu je promijenio pogled, pa su pregovori o produljenju već započeli.

- Dybala je također u dobroj kondiciji, ne samo fizički nego i psihički. To je igrač koji može zabiti 20, čak 25 golova svake sezone. Paulo može izvoditi slobodne udarce i tako napraviti razliku na terenu. Što se njegovog iskustva s Juventusom tiče, on može biti vice-kapetan pošto je Bonucci na kratko napustio klub. Od njega očekujem puno. Pričali smo i jako je motiviran. Ima entuzijazma, što je najbitnije - tvrdi Allegri.

Linker
03. svibanj 2024 20:07