PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
SLAVLJE SUSJEDA

Ronaldo sjedi na rubu suza, Srbi u ekstazi: ‘Ovaj datum slavimo kao Mitrovdan, on je narodni heroj‘

Redaju se hvalospjevi srpskih medija nakon jedne od najvećih pobjeda u nogometnoj povijesti
Piše: Vladimir Zrinjski/JLObjavljeno: 14. studeni 2021. 23:40

Ronaldo mora na popravni, a Aleksandar Mitrović je narodni heroj - prva je to reakcija Blica nakon što je srpska nogometna reprezentacija u Lisabonu ostvarila jednu od svojih najvećih pobjeda i ovjerila vizu za Katar.

Baš kao i poslijepodne u Hrvatskoj, nogomet je na portalima u susjedstvu potpuno istisnuo sve druge teme. "Odsad će se 14. studenoga slaviti kao Mitrovdan", nadahunti su urednici Blica u svojim naslovima. Srbija je, pišu, "pokazala klasu, znanje i umijeće", a Mitrović je "postao ikona svih Srba".

image
SCREENSHOT Screenshot

"Sav narod, cijela nacija, gdje god je bio Srbin - vjerovalo se u ovu momčad. U tim Dragana Stojkovića Piksija koji je pokazao i svima u inat rekao: Srbija je bolja od Portugala. To nije fraza, niti euforična rečenica, nego realnost", piše novinar Stefan Kojić.

Poslovično ozbiljniji B92 u izvještaju piše da je Srbija preživjela horor početak i kasnije uspostavila dominaciju na terenu. "Tko drugi nego Aleksandar Mitrović. Na sjajan centaršut pogodio je lijevi kut i odveo Srbiju u Katar", opisali su presudni trenutak.

image
SCREENSHOT Screenshot

Novosti.rs na naslovnici prenose čestitku predsjednika Aleksandra Vučića, koji je na Instagramu objavio: "Otišli ste i pobijedili ste! Ponosni smo na vas! Hvala vam na svemu! Živjela Srbija!" Izvještaj s utakmice prepun je slikovitih usporedbi i filozofskih misli.

"Vjera ima moć premještati planine, pa su se 'orlovi' prestali penjati i umjesto toga su uzletjeli", pišu.

image
SCREENSHOT Screenshot

Agencija Tanjug ističe da je Srbija "održala sat nogometa" Portugalcima.

"Potpuno je dominirala 90 minuta i zasluženo izborila izravan plasman na SP, dok će Cristiano Ronaldo i ekipa morati u doigravanje", pišu.

image
SCREENSHOT Screenshot

RTS izvještava o "herojskoj pobjedi" i u prvoj analizi zaključuje da je "Portugal naprosto morao pasti".

"Hrabro su odigrali naši reprezentativci. U njihovoj namjeri nije ih sputao ni rano primljeni gol. Uspjeli su se izdići i napraviti preokret. Mitrogol je stavio točku na kvalifikacije."

image

Cristiano Ronaldo na rubu suza nakon poraza Portugala

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Linker
17. svibanj 2024 11:57