VALTER GOUVEIA Nurphoto Via Afp
PORTUGALČEV PLAN

Ronaldo upravi predložio trojicu trenera koje želi dovesti u Al-Nassr, s jednim nikada nije ni surađivao

Hrvatski trener Dinko Jelačić će se dolaskom novog stratega vratiti nazad vođenju juniora
Piše: SNObjavljeno: 25. travanj 2023. 06:22

Dosadašnjem treneru juniora Al-Nassra Dinku Jeličiću (49) ukazala se životna prilika kad je smjenjivanjem Rudija Garcije u ruke dobio prvu momčad u kojoj je glavna zvijezda Cristiano Ronaldo. Međutim, u dogovoru s klubom Hrvat je na ovu poziciju zasjeo privremeno, dok čelnici ne nađu novog glavnog trenera, a kako pišu po saudijskim medijima, Ronaldo u tom poslu itekako želi imati svoje prste.

Portugalac je razgovarao i s predsjednikom kluba Muslijem Al-Muammarom i njegovim savjetnikom. Dao je nekoliko prijedloga: Zinedine Zidane i Jose Mourinho, s kojima je surađivao u Real Madridu, ali i Jorgea Jesusa, bivšeg trenera Sportinga, koji s njim nikad nije surađivao.

Zidane je bez posla otkako je prije dvije godine napustio klubu Kraljeva, a najviše ga se od tada povezivalo kao izbornika Francuske, ali i kao jednoga od kandidata za klupu PSG-a. Sportski portal RMC Sport prenosi kako je jedan od kandidata za nasljednika Christophea Galtiera isto tako i Jose Mourinho. Special One radi odlične stvari u Romi, lani su osvojili Konferencijsku ligu, ove sezone u igri su za pokal u Europskoj ligi i istovremeno blizu plasmana u Ligi prvaka i pitanje je hoće li tako brzo napustiti glavni grad Italije. Njegova suradnja s Ronaldom imala je svoje uspone i padove, ali obojica jedan za drugoga imaju samo riječi hvale.

image
FEDERICO PROIETTI Dppi Via Afp

- Trenirati Ronalda bio je vrhunac moje karijere. On je najprofesionalniji igrač kojeg sam ikad upoznao. Trener i igrač mogu imati svoje razlike u određenom trenutku, ali tu završava. - govorio je Mourinho prije nekoliko godina. Ronaldo ga s druge strane stavlja na pijedestal kao svog najvećeg trenera - čak više od Sir Alexa Fergusona.

- Stavio bih ga na vrh, uvijek to govorim. Igrao sam za toliko velikih trenera, ali Jose Mourinho bio je veliki analitički mislilac, ulazio je u sve do detalja - podvukao je

Jorge Jesus s druge strane ima ugovor s Fenerbahčeom do kraja tekuće sezone u kojoj je njegov sastav drugi u turskom prvenstvu, sedam bodova iza Galatasaraya.

Jeličić će se pak dolaskom novog trenera vratiti nazad vođenju juniora. On je u Saudijsku Arabiju stigao nakon što je prethodno u Hrvatskoj radio u zagrebačkom drugoligašu Kustošiji. Prethodno je vodio Rudeš, Radnik iz Sesveta, kao i mladu hrvatsku U19 reprezentaciju.

Linker
03. svibanj 2024 12:18