FAYEZ NURELDINE Afp
KONAČNO ZATRESAO MREŽU

Ronaldo zabio prvijenac u Al Nassru: Bacao je suigrače u nevjericu pa umjesto tragičara posao spasitelj

Portugalac je u sudačkoj nadoknadi postigao pogodak kojim je njegova momčad izbjegla poraz
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. veljača 2023. 18:21

Cristiano Ronaldo neće po dobrom pamtiti svoje prve utakmice u Saudijskoj Arabiji. U prva dva nastupa za Al Nassr ostao je bez pogotka, a nije se proslavio ni prikazanom igrom.

Iako se mučio i danas, treća je za njega ipak bila sreća. Na gostovanju kod Al-Fateha Portugalac je promašio dvije dobre prilike, a jedan mu je gol poništen zbog zaleđa, te je već sve bilo spremno da ga se proglasi tragičarem.

U 35. minuti, pri rezultatu 1:0 za domaćina, Ronaldo je imao idealnu priliku, lopta se odbila od vratnice i došla do Portugalca koji je na sedam metara bio potpuno sam, ali je poslao loptu iznad grede.

U 45. minuti je nakon kornera pogodio gredu, a njegovi suigrači u obje situacije nisu mogli vjerovati...

Ipak, na kraju je postao spasitelj, jer je u sudačkoj nadoknadi postigao pogodak iz kaznenog udarca kojim je njegova momčad izbjegla poraz. Igrala se treća minuta dodanog vremena kad je Ronaldo pogodio s bijele točke za konačnih 2:2.

Tukao je Ronaldo snažno po sredini gola i tako postigao svoj prvi pogodak za Al Nassr, u kojem će za dvije i pol godine ugovora zaraditi 500 milijuna eura.

U petoj minuti nadoknade izravni crveni karton dobio je Ronaldov suigrač Talisca, strijelac prvog pogotka za Al Nassr. Momčad Rudija Garcije do kraja je izdržala s desetoricom i upisala bod kojim se na vrhu ljestvice izjednačila s Al Shababom koji ima utakmicu više.

Linker
22. travanj 2024 22:08